– «Την ίδια ώρα οι αποκαλούμενοι «Φρουροί της Θράκης» ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού-σωβινισμού».

Ανακοίνωση Επιτροπής Ροδόπης για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη:

«ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, η κατάσταση στην περιοχή μας είναι εκρηκτική.

Ο πόλεμος έφτασε στην αυλή μας. Ένας πόλεμος βέβαια διαφορετικός από τον «πόλεμο» για το ασφαλιστικό που εξελίσσεται στο σπίτι μας.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., όπως είναι γνωστό έχουν εξαπολύσει πολέμους στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη,  για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που την ονομάζει τώρα «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική, εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, και βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα, και τον λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε τεράστια ευθύνη να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των Ελληνο-Τουρκικών Συνόρων από τους πρόσφυγες!

Το ΝΑΤΟ είναι μακελάρης των λαών, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός. Δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του, και στηρίζει ανοιχτά – όπως και η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της ΕΛΛΑΔΑΣ. Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. υποστηρίζουν τις «γκρίζες ζώνες» με τις οποίες η ΤΟΥΡΚΙΑ εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.

ΕΕΔΥΕ-1016x1135Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος – που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν – γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» των Ευρω-ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη.

Κι ενώ τρέχουν αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις, στον νομό μας εμφανίζεται δράση δυνάμεων με χαρακτηριστικά προβοκατόρων, που με τις ενέργειές τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού-σωβινισμού. Όπως για παράδειγμα οι ενέργειες των λεγόμενων «Φρουρών της Θράκης» το τελευταίο δίμηνο.

Γι’ αυτό χρειάζεται να επαγρυπνούμε και να είμαστε σε ετοιμότητα, παράλληλα με τη μάχη για το ασφαλιστικό και την υπόλοιπη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να δυναμώσουμε την πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, κατά του εθνικισμού, του σωβινισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΟΧΙ  ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ Ε.Ε.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΓΕΦΥΡΑ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ».