Το ημερολόγιο έγραφε 28 Ιουλίου 2015, όταν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, εμφανίστηκε για πρώτη φορά η σελίδα «Από τη Ροδόπη με ΑΓΑΠΗ».

Η πρώτη δημοσίευση; Μια φωτογραφία με φόντο το σήμα – κατατεθέν της Κομοτηνής, το Σπαθί. Η δεύτερη; Το μοναδικό σιντριβάνι της πλατείας, ένα επίσης αναγνωρίσιμο σε όλη την Ελλάδα σημείο της πόλης μας.

Έκτοτε, όμως, η σελίδα φιλοξένησε πάνω από 5.000 φωτογραφικά στιγμιότυπα και δεκάδες βίντεο, αναδεικνύοντας συστηματικά τις ομορφιές του τόπου μας, την ιστορία του, αλλά και πτυχές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων του.

Γύρω της, μάλιστα, δημιουργήθηκε μια μεγάλη κοινότητα, αποτελούμενη από σχεδόν 10.000 χρήστες του διαδικτύου, που είτε απλώς απολαμβάνουν το περιεχόμενο της σελίδας, είτε συμβάλλουν ενεργά στον εμπλουτισμό του, μοιραζόμενοι δικό τους φωτογραφικό ή άλλο υλικό.

Η πρωτεργάτρια και «ψυχή» της όλης πρωτοβουλίας είναι μια συμπολίτισσά μας, που – όπως προδίδει και το όνομα της σελίδας – παρακινήθηκε από την αγάπη της για τη Ροδόπη και από την ανάγκη της να συστήσει αυτόν τον τόπο σε άλλους ανθρώπους.

Πολύ πριν προκύψει η ιδέα της δημιουργίας της σελίδας, συνήθιζε να απαθανατίζει με τον φωτογραφικό της φακό διάφορα όμορφα μέρη και ξεχωριστές στιγμές της κοινωνικής ζωής. Το υλικό που είχε συγκεντρώσει, αποφάσισε να το μοιραστεί – αρχής γενομένης από την 28η Ιουλίου 2015 – με τους πρώτους φίλους της σελίδας «Από τη Ροδόπη με ΑΓΑΠΗ». Σταδιακά, όσο περνούσαν οι μέρες και οι μήνες, η σελίδα αποκτούσε διαρκώς αυξανόμενο και φανατικό κοινό. Ταυτόχρονα, η δημιουργός και διαχειρίστριά της αποκτούσε ολοένα και περισσότερους αρωγούς στην προσπάθεια που έκανε, δηλαδή ανθρώπους που έπαιρναν την πρωτοβουλία να της αποστείλουν το δικό τους φωτογραφικό ή άλλο υλικό. Το γεγονός αυτό συνετέλεσε ώστε το όλο εγχείρημα να έχει λάβει πλέον μια διάσταση συλλογική, πράγμα το οποίο μας επισήμανε και η ίδια η διαχειρίστρια, που από σεμνότητα αποφεύγει την προσωπική της προβολή.

Όπως και να έχει, τα παραπάνω αποτελούν εγγύηση ότι θα συνεχίσουμε, σε καθημερινή βάση, να απολαμβάνουμε ένα μοναδικό σεργιάνι σε κάθε γωνιά της Ροδόπης. Όσοι έχουν τη διάθεση να ακολουθήσουν, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τη σελίδα «Από τη Ροδόπη με ΑΓΑΠΗ», ΕΔΩ.