Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί την Ξάνθη η πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ και σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, η οποία έλκει την καταγωγή της από το χωριό Ωραίον του Δήμου Μύκης.

Η γνωστότατη και πανέμορφη ηθοποιός, έρχεται για δεύτερη φορά στην περιοχή μας (η πρώτη φορά ήταν το 2012), αυτή τη φορά μάλιστα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχεδιασμό, να συντελέσει στην τουριστική αξιοποίηση- αναβάθμιση της γενέτειράς της…

Πιο αναλυτικά, η κα Γουίλσον εξεδήλωσε την επιθυμία να αναβαθμίσει, αναπαλαιώσει, ανακαινίσει τους νερόμυλους που υπάρχουν στο Ωραίον και το Δημάριο, αλλά και τον μύλο που βρίσκεται στην Σμίνθη όπου τα παλιά χρόνια οι γυναίκες έπλαιναν τα μαλλιά που ύφαιναν!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Θράκη», η σύζυγος του Τομ Χανκς δεν αποκλείεται να επισπεύσει την επίσκεψή της, ώστε να παραβρίσκεται και στο ετήσιο «εντρελές» που γίνεται κάθε χρόνο την 6η Μαΐου στα πομακοχώρια για την φερόμενη και ως γιορτή υποδοχής της άνοιξης!

Η καταγωγή της Ρίτα Γουίλσον

Η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, κατάγεται από το Ωραίο. Ο πατέρας της (Χασάν Χαλήλ) γεννήθηκε εδώ το 1920, παντρεύτηκε στο χωριό και «μεταφέρθηκε» στο Βουλγαρικό Σμόλιαν. Παντρεύτηκε Ελληνίδα Βορειοηπειρώτισσα και από το γάμο έγινε η «Πομάκα» Ρίτα. Σήμερα υπάρχουν ξαδέρφια και απόγονοι που παραμένουν στο Ωραίο. Η Ρίτα Γουίλσον ήρθε επίσκεψη το 2012 στο χωριό, ψάχνοντας για τις ρίζες της. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την παραγωγή της ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά».

Πηγή: Thraki.com

Επιμέλεια: Inkomotini.news