Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη για το 2018 του Γραφείου Αγροτικών Θεμάτων της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Τσαλικίδη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον τοπικό αγροτικό πληθυσμό, και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τις τρέχουσες εξελίξεις και αποφάσεις της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, γνωστοποιήθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή Προτάσεων στήριξης για τις Δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (γνωστά στο κοινό ως «Σχέδια Βελτίωσης») και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Υποβολή Προτάσεων στήριξης για το ΜΕΤΡΟ 9 «ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Επιπλέον συζητήθηκε η ανάγκη μείωσης της ρύπανσης νερού από τη γεωργική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της υποβολής προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, ενώ ανακοινώθηκε η παράταση πληρωμής των οφειλών των κτηνοτρόφων για τις κατανεμηθείσες βοσκήσιμες γαίες των ετών 2016 και 2017, μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου του 2018. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν τα στοιχεία κατανομής επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το έτος 2017 στον παρακάτω ιστότοπο: http://app.php.gov.gr/pamth2017/

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Ιμπράμ Αχμέτ, Κατραντζή Μουσταφά και Μουλταζά Ταρκάν (Περιφερειακοί Σύμβουλοι), Παναγιώτης Μαργαρίτης (ελαιοκομικός Συν/σμος Μαρώνειας), Λουίζα Σαλτσίδου (Europe Direct Κομοτηνής), Νίκος Καρακωστίδης (Μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης “Το κεντρί”), Ισμαήλ Μολλά Αμέτ (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αρριανών), Σπυρίδων Τζανίδης (Σύλλογος κόκκινης φυλής βοοειδών), Ιωάννης Αμαξόπουλος (ΔΑΟΚ), Παύλος Τομζάς (Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ροδόπης), Χριστόδουλος Χατζηαποστόλου (Α.Σ. Σπάρτακος), Σταμάτιος Κούνιος (Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας).