– «Οι τελικές αποφάσεις οφείλουν να εξυπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες και τις οικονομικές και παραγωγικές πηγές της Μακεδονίας και της Θράκης», τονίζει σε επιστολή της προς τον ΥΠΟΜΕΔΙ.

Τη χάραξη υπερταχείας σιδηροδρομικής σύνδεσης που ενισχύει την εξυπηρέτηση των εμπορευματικών λιμένων Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης και των εμπορευματικών ροών των περιοχών διέλευσης του σιδηροδρόμου, που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης (Θεσσαλονίκη – Κοζάνη – Σέρρες – Δράμα – Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη), και που δεν αυξάνει ιδιαίτερα το συνολικό μήκος του δικτύου, αντιπροτείνει η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά τη δημοσιοποίηση εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρότασης, που σε επίπεδο προμελέτης προάγει κυρίως τον διεθνή χαρακτήρα της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας», ωστόσο αφήνει εκτός εξυπηρέτησης τις περισσότερες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά, μετά από επαφές και διαβουλεύσεις με φορείς της βόρειας Ελλάδας και με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εξειδικευμένων στον τομέα του σχεδιασμού συστημάτων μεταφορών, προτείνει επίσης την αναβάθμιση και αξιοποίηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής υποδομής, ως «μια λύση που είναι οικονομική και γρήγορα υλοποιήσιμη».

Η Υφυπουργός καταθέτει την πρότασή της με επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη, τονίζοντας ότι «οι τελικές αποφάσεις για τη χάραξη του νέου και υπερσύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, οφείλουν να είναι αποτέλεσμα προσεκτικού στρατηγικού σχεδιασμού, ώστε να εξυπηρετούνται οι τοπικές κοινωνίες και οι οικονομικές και παραγωγικές πηγές της Μακεδονίας και της Θράκης».

Προκειμένου μάλιστα το θέμα να συζητηθεί διεξοδικότερα, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά έχει προγραμματίσει συναντήσεις τόσο με τον κ. Σπίρτζη, όσο και με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.