Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3), επιλέγοντας φέτος να αφιερώσει τη βραδιά στους ντόπιους ποιητές.
Μια ιδιαίτερη βραδιά, που περιείχε συγκίνηση, ανθρωπιά και χιούμορ, ήταν αυτή που οργάνωσε η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21/3), για να τιμήσει τους ντόπιους ποιητές. 
Ποιήματά τους διάβασαν οι ίδιοι οι δημιουργοί, φίλοι τους, καθώς και μέλη της θεατρικής ομάδας της Πολιτιστικής Κίνησης. Πολλοί φίλοι ακόμη της Πολιτιστικής Κίνησης διάβασαν με μεγάλη ευαισθησία ποιήματα που επέλεξαν από γνωστούς αλλά και άσημους ποιητές. Η Ελένη Μελανοφθαλμίδου, δε, μελοποίησε και τραγούδησε Κομοτηναίους ποιητές, ενώ ο Γιάννης Βουλτσίδης με τον τζουρά του μελοποίησε και ερμήνευσε δικά του ποιήματα.
Άπαντες οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι “η αξία ενός ποιήματος έχει ως μέτρο το συγκινησιακό αποτύπωμα που αφήνει στην ψυχή μας”.
Ακούστηκαν ποιήματα των: Γιάννη Βουλτσίδη, Γιώργου Μπατζάκα, Σταμάτη Σακελλίωνα, Κώστα Καραμανώλη, Γιάννη Στρούμπα, Βασίλη Φαρασόπουλου, Κλειώς Χρυσοχοϊδου, Τζεμ Εσκιτζόγλου, Σοφίας Τσιαλίκη, Χάρη Μιχαλόπουλου, Χασάν Αμέτ, Φισούν Σούκα, Δημήτρη Ισαακίδη, Γιάννη Λυγγερούδη, Ηρώς Κακαζάνη, Κορνηλίας Καραμπίνα, Έφης Τρικούπη, Σταύρου Παπαδόπουλου και Κώστα Λιάπη.
Εκτός από τους δημιουργούς, ποιήματα διάβασαν οι: Άγγελος Μαστραγγελής, Νατάσα Λιβεριάδου, Αναστασία Μποζατζίδου, Έλπη Μπλεκάτση, Γωγώ Φακιρίδου,  Κεβόρκ Μελκονιάν, Μαρία Βαβατσικλή, Έφη Εξουζίδου, Δημούλα Τρικούπη και Ηλίας Θεμελίδης.
“Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, όχι βέβαια ως βαθείς γνώστες αυτής της τέχνης, αλλά με την επάρκεια που μας χαρίζει η αγάπη μας για τον ποιητικό λόγο και ο σεβασμός για τους δημιουργούς του”, αναφέρει η γραμματέας της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης κ. Δώρα Κάσσα-Παπαδοπούλου, και προσθέτει: “Φέτος τιμήσαμε τους ποιητές του τόπου μας, όσους μάθαμε από τον κύκλο ποιητών της Ροδόπης μέσω της Ηρώς Κακαζάνη, όσους γνωρίσαμε από τα διαβάσματά μας, όσους μας τηλεφώνησαν και μας γνωστοποίησαν το έργο τους όταν ανακοινώσαμε αυτή την εκδήλωση. Μπορεί να διέφυγαν της προσοχής μας κάποιοι δημιουργοί. Γι’ αυτό ζητάμε συγγνώμη, με την υπόσχεση να επανορθώσουμε την παράλειψή μας με κάποιο άλλο αφιέρωμα”.
Η βραδιά ξεκίνησε με τη “Μπαλάντα στους άδοξους ποιητές των αιώνων” του Κώστα Καρυωτάκη, την οποία διάβασε ο Άγγελος Μαστραγγελής· “όχι τυχαία, αλλά για να δημιουργήσουμε μια αντίστιξη”, σημειώνει η κ. Κάσσα-Παπαδοπούλου, και εξηγεί: “Μια αντίστιξη ανάμεσα στους ένδοξους ποιητές που αναμφισβήτητα δονούν τη συνείδησή μας, και στους ποιητές του τόπου μας που δεν διεκδικούν μια τέτοια δόξα. Διεκδικούν ωστόσο μια θέση στην κλίμακα της ευαισθησίας, της εκτίμησης και του σεβασμού μας”. Πλέκοντας περαιτέρω το εγκώμιο των ντόπιων ποιητών, υπογραμμίζει: “Θα ήθελα λοιπόν να τους διαβεβαιώσουμε ότι έχουν κερδίσει ήδη την εκτίμηση και τον σεβασμό μας, εφόσον μένουν προσηλωμένοι εδώ και πολλά χρόνια στην εύθραυστη επικράτεια της ποίησης, σε μια τέχνη που ασκείται όταν το ποιητικό υποκείμενο βιώνει οριακές καταστάσεις ή όταν ψάχνει για την ουσία των πραγμάτων. Τους σεβόμαστε επίσης γιατί εκφράζονται αβίαστα στη φυσική τους γλώσσα και γιατί δεν θεωρούν την ποίηση στολίδι της ζωής τους, αλλά απλώς ζωή τους. Τέλος, τους σεβόμαστε επειδή όταν δεν έχουν κάτι αξιόλογο να πουν, απλώς σιωπούν“.