Η τρίτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Φαναρίου πραγματοποιήθηκε με τη θεματολογία να αποτελείται από δύο ζητήματα:  Την απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από τον οικισμό, και την παραχώρηση αίθουσας της Κοινότητας στον νεοσύστατο τοπικό Σύλλογο Νεολαίας.

Στο πρώτο θέμα αποφασίστηκε η απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων, με εισήγηση του Προέδρου. Παρ’ όλ’ αυτά, η «ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ» έθεσε εμφατικά την αναγκαιότητα της στείρωσης των αδέσποτων ζώων και της επανατοποθέτησής τους στο φυσικό περιβάλλον σαν ένα «πιο άμεσο και εφικτό μέτρο». Αυτή η πρακτική, άλλωστε, όπως υποστηρίχθηκε, «ακολουθείται κατά κύριο λόγο από τις κατά τόπους φιλοζωικές οργανώσεις των οποίων σκοπός είναι να περιθάλψουν ζώα που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο και όχι να τα φιλοξενήσουν επ’ αόριστον». «Επιπλέον, πιστεύουμε πως η πλήρης ενημέρωση και αφύπνιση των πολιτών για το ζήτημα, θα δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για τη εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων ζώων», εκτιμά η επικεφλής της παράταξης κ. Ελένη Λαφτσή.

Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα, το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την παραχώρηση αίθουσας της Κοινότητας στον νεοϊδρυθέντα Σύλλογο Νεολαίας, με την «ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ» να δηλώνει: «Η παράταξή μας αγκαλιάζει τις προσπάθειες της νεολαίας να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά και να παρέμβουν στα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο».

Επιπλέον η «ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ» έθεσε μια σειρά από θέματα που απασχολούν τον οικισμό: κούρεμα των χόρτων, ράντισμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών, καθαριότητα, αποκατάσταση φθορών αγροτικών δρόμων, αναμόρφωση δημόσιων χώρων για παιδική χαρά, μπάσκετ, τένις και κτίριο Κοινότητας, ενώ αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα την επιχειρηματικότητα σε τουριστικές περιοχές.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει: «Σκοπός της παράταξής μας είναι να μεταφέρουμε τα ζητήματα αυτά σε πολιτικό επίπεδο και διάλογο, απομακρυνόμενοι από λογικές που εξυπηρετούν ατομικές σχέσεις. Μέσω του θεσμικού ρόλου του Συμβουλίου, πρόθεσή μας είναι να απαιτήσουμε από τον Δήμο λύσεις στα προβλήματα και να προάγουμε την άμεση και διαφανή ενημέρωση όλων των κατοίκων για τα αιτήματα μας προς το Δήμο και την εξέλιξή τους. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά, θεωρούμε πως δεν είναι αρκετή από μόνη της η θεσμική παρέμβαση του Συμβουλίου, αλλά είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας, τόσο στη θεματολογία των συνεδριάσεων του Συμβουλίου αλλά και στη διεκδίκηση πραγματικών και άμεσων λύσεων».