ΕΜΠΟΛΑΚάνει λόγο για «παντελή αδυναμία προστασίας από επιδημίες», και χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνη» την κυβέρνηση, την κατηγορεί ότι «δεν έχει προτεραιότητα της διασφάλιση της δημόσιας υγείας»! «Η διασπορά ενός ιού δεν είναι αστείο», τονίζει ακόμη σε ανακοίνωσή της, και προειδοποιεί εμφατικά ότι «οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα βρεθούν»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων:

 

«Μια πραγματικότητα, αντιμετωπίζεται για άλλη μία φορά με δραματική προχειρότητα.

 

Για τον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα, το Υπουργείο Υγείας, έκφραση και ευθύνη της πολιτείας, αρκεί ο «χαρτοπόλεμος».

 

Απευθύνει εγκυκλίους που δεν υλοποιούνται.

 

Διατυπώνει τις διαπιστώσεις των επιστημόνων Υγείας στην παγκόσμια κοινότητα Υγείας, και δίνει κατευθύνσεις χωρίς εξασφάλιση αναγκαίων υλικών, και χωρίς να λαμβάνει υπόψη του καθόλου τον καθοριστικό ανθρώπινο παράγοντα.

 

Δεν είναι στις προθέσεις μας να εκμεταλλευτούμε τις περιστάσεις, αλλά για μια ακόμα φορά στις πολλές, αποδεικνύεται η ανθυγιεινότητα των Υγειονομικών χώρων.

 

Καλούμαστε να αποκρούσουμε έναν επικίνδυνο ιό που εξαπλώνεται, χωρίς:

 

Α.  Υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό. 

Β.  Λεπτομερή ενημέρωση του συνόλου των εργαζομένων στην Υγεία.

Γ.  Εργαζομένους.

 

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας που αφορά την επιλογή του «Αμαλία Φλέμιγκ» να είναι στη πρώτη γραμμή, ως υγειονομική δομή, για τα περιστατικά ebola, αποδεικνύει περίτρανα ότι το ουσιαστικό «κλείσιμο» του, ήταν τραγικό λάθος.

 

Η έλλειψη ψυχραιμίας του Υπουργείου Υγείας, οι αποφάσεις στο γόνατο κυριολεκτικά, και οι διαπιστώσεις εκ των υστέρων ότι στο όνομα των μνημονιακών πολιτικών «έκλεισαν» Νοσοκομεία και Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Δημόσιες Δομές απολύτως αναγκαίες, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια ως ελληνική κοινωνία, σε παντελή αδυναμία να προστατευτούμε από επιδημίες.

 

Η ελληνική Πολιτεία που έχει την ευθύνη για την υγεία όλων μας, υστερεί, υπολείπεται και γίνεται επικίνδυνη.

Δεν έχει προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας μας.

 

Οι προτεραιότητές της είναι να εμφανίζει πλασματικά οικονομικά στοιχεία, κλείνοντας κρεβάτια ΜΕΘ, απολύοντας εργαζόμενους.

 

Έστω και τώρα, είναι υποχρεωμένη να μας προστατέψει, να διασφαλίσει την υγεία μας που δεν είναι προϊόν, είναι κοινωνικό αγαθό.

 

Δεν αποτιμώνται όλα σε χρέος – ελλείμματα.

 

Ας αντιληφθούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι, ότι η διασπορά ενός ιού δεν είναι αστείο.

 

Εκφράζουμε την αγωνία μας και δεν κινδυνολογούμε!

 

Προειδοποιούμε ότι οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα βρεθούν!».