Μεϊμαράκης μαινόμενος κατά της ηγεσίας της ΝΔ.

Άρθρο του Δημήτρη Τζελέπη

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο άνθρωπος που έχασε από τον Μητσοτάκη στη μάχη για το δαχτυλίδι της ΝΔ, αφού είχε έρθει η δεύτερη ήττα από τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Μεϊμαράκης που τον όρισε προσωρινό πρόεδρο ο Σαμαράς και έλεγε σε όλους τους τόνους, ότι όποιος θέλει την καρέκλα μου να έρθει να την πάρει. Τελικά αφού έχασε από τον Τσίπρα που είχε υπογράψει μνημόνιο 86 δισ., διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματός του.

Ο άνθρωπος που έλεγε με επίσημα χείλη, ότι εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να πιούμε κανέναν καφέ στην Κουμουνδούρου, εγώ δεν έχω πρόβλημα, εγώ θα πάω. Επανειλημμένες δηλώσεις ότι ο κ. Τσίπρας είναι μικρό παιδί και πρέπει να τον βοηθήσουμε ήταν κάποια σχόλια που δεν ήθελαν να ακούν μερικοί στην ΝΔ. Όλη αυτή η στάση που κρατάει ο Μεϊμαράκης από την ήττα και μετά είναι ξεχωριστή και δεν είναι σε ευθυγραμμισμό με την ηγεσία του κόμματος, που λέει ότι δεν συναινούμε στα μέτρα του Τσίπρα. Ο πρώην προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ έχει και σε άλλα θέματα εκφράσει δημοσίως τις θέσεις του, που προκάλεσαν ενόχληση στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Καραμανλής ήθελε να δημιουργήσει τρίγωνο Παυλόπουλου-Μεϊμαράκη-Τσίπρα.

Η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, εθνική συνεννόηση, πάμε να κάνουμε συγκυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα ήταν η θέση που έβγαζε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ήθελε να εκμεταλλευτεί την προεδρία Παυλόπουλου και με αυτόν τρόπο να δημιουργήσει ένα κομματικό τρίγωνο, στην κορυφή θα είχε τον Παυλόπουλο και στις δύο γωνίες τον εκπρόσωπο του Καραμανλισμού τον Μεϊμαράκη και τον πρωθυπουργό της χώρας. Το τρίγωνο όμως δεν ευδοκίμησε ποτέ, γιατί ο Τσίπρας στις εκλογές επιλέγει συνέταιρο τον κ. Καμμένο και αφήνει στα κρύα του λουτρού τον Μεϊμαράκη.

Μετά από εκεί αρχίζουν τα μαχαιρώματα στην ΝΔ, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, που ακόμα φαίνεται κάποιοι θα πετάξουν μία σπίθα για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Γνωστό αυτό το άθλημα στη ΝΔ εδώ και χρόνια, φαίνεται να το ξέρουν καλά. Άλλωστε η ΝΔ είναι ένα γηρασμένο κόμμα, με πολλές βαρονίες που θυμίζει και αυτή ολίγον τι από Βυζάντιο. Τι γινόταν στην εποχή του Βυζαντίου; Δεν απευθύνομαι σε μικρά παιδιά. Ένα κόμμα που λειτουργεί έτσι δεν μπορεί να κατηγορεί σφόδρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει παλαιοκομματικά , αναχρονιστικά χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν το λέει δημοσίως, παραδέχεται όμως ότι έχει ένα γηρασμένο κόμμα και πολλούς που του δημιουργούν προβλήματα και δεν μπορεί να λειτουργήσει. Σε μερικούς πρέπει να μοιράσει έναν χυμό και να τους ευχαριστήσει για την παρουσία τους στο κόμμα. Εάν κάποιοι όμως δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή έχει στο μυαλό του και διαγραφές, να θυμίσουμε εδώ ότι είναι ο μοναδικός πρόεδρος που δεν διέγραψε τον ηττηθέντα αντίπαλό του. Αυτό μόνο στα θετικά μπορεί να του πιστωθεί. Μπορεί κάποιοι να αντέδρασαν στη συνεργασία με τη Δράση του Σκυλακάκη και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους Καραμανλικούς. Επίσης, οι ίδιοι αντιδρούν στο φλερτ με την Ώρα Ευθύνης. Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι εάν ο Μητσοτάκης θα έχει το κόμμα του μαζί όταν θα κληθεί να κυβερνήσει. Ο κόσμος βλέπει ότι υπάρχουν ρήγματα στη ΝΔ και είναι λίγο πολύ διστακτικός απέναντί της.

Ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος σε οιαδήποτε στιγμή και πιο πολύ εκλογική να φέρει το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί. Επίσης, ο πρωθυπουργός χτυπάει τη δεξιά πτέρυγα για να θυμίσει στον κόσμο το σύνθημα «δεν ξεχνάμε τι σημαίνει δεξιά».

Με αυτά και με τούτα η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει προβλήματα που πρέπει να τα λύσει για μην τα έχει στην καμπούρα της, όταν ο κ. Μητσοτάκης καθίσει στην καρέκλα του Μαξίμου.

ΥΓ 1: Οι κακές γλώσσες στον κόσμο λένε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα κυβερνήσει πολύ. Είναι στο δικό του χέρι να αποδείξει το αντίθετο.

ΥΓ 2: Για την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ που ανέφερε ο Μεϊμαράκης, η πρώτη ήταν και είναι η μεγαλύτερη νεολαία ασχέτως εάν κάποιοι τη θέλουν ανενεργή. Όσο για τη ΔΑΠ καλύτερα ας γίνει κλαδική του κόμματος του Λεβέντη, έχει μαζέψει αριστερούς, κεντρώους. Στη ΔΑΠ οι χουντικές διαδικασίες δίνουν και παίρνουν. Μετά σου λέει γιατί θυμίζει Βυζάντιο η κομματική διαδικασία της ΝΔ. Οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες μάλλον είχαν λιγότερα προβλήματα.