Επαφές ουσίας και οι επισκέψεις με αξία στο περίπτερό της

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016. Μία έκθεση που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός για τον κόσμο του τουρισμού στην Ελλάδα, έχει επιχειρηματικό αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον.

5fΣτα εγκαίνια και κατά τη διάρκεια της έκθεσης παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, και ο αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξένησε Δήμους, φορείς και ιδιώτες, αποτελώντας σημείο συνάντησης και προώθησης της περιοχής και των επιχειρηματιών της. Το «παρών» έδωσαν οι Δήμαρχοι Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ και Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, το σύνολο των προέδρων των τοπικών ενώσεων και συνδέσμων ξενοδόχων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας, Θάσου κ. Πάρις Παρασχούδης, Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης, Θράκης κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.

 

%cf%84%ce%bf%cf%85Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελος, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η Γεν. Γραμματέας του Υπ. Τουρισμού κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής του Υπ. Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας, η κ. Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους τουριστικούς προορισμούς Αριστείας «EDEN – European Destinations of Excellence», ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου και ο Πρόεδρος του fedHATTA κ. Λύσσανδρος Τσιλίδης.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει στο κορυφαίο αυτό θεσμό, δίνοντας το χώρο και τη δυνατότητα στο σύνολο των φορέων της περιοχής να παρουσιάσουν τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που έχουν. Παράλληλα, στελέχη της Περιφέρειας πραγματοποίησαν 52 B2B προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους ξένων τουριστικών πρακτορείων. Στόχος τους η προώθηση της αναγνωρισιμότητας της περιοχή μας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης μεταξύ άλλων είχε προγραμματισμένες συναντήσεις εργασίας με την κ. Chiara Ravara, sales and marketing manager της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο, με στελέχη του ΣΕΤΕ, μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών και με δημοσιογράφους.

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού και Εντεταλμένων Συμβούλων των Περιφερειών, με αντικείμενο συζήτησης την χάραξη κοινή πολιτικής και τοποθέτησης στο νέο τουριστικό πρόγραμμα προώθησης της χώρας, προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» και του δημοσιονομικού λογιστικού που δυσχεραίνουν τις δράσεις προβολής, ζητήματα διαπεριφερειακών συνεργασιών στο τομέα του τουρισμού κα.

5yΟ Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος που παραβρέθηκε στην εγκαίνια της Έκθεσης δήλωσε τα εξής: «Η Philoxenia στηρίζει τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού και η Περιφέρειά μας συμμετείχε και φέτος με τους εκπροσώπους και το περίπτερό της. Ο τουρισμός είναι ένα πεδίο με μεγάλες δυνατότητες για την Περιφέρειά μας λόγω της προνομιακής τουριστικά γεωστρατηγικής της θέσης. Με απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, το έτος 2017 έχει ανακηρυχθεί σε Έτος Τουρισμού για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και προγραμματίζονται δράσεις με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού σε όλα τα σημεία της Περιφέρειας».