Με επιτυχία, και με το μότο «Αν μας αγαπήσατε το καλοκαίρι, την άνοιξη θα μας λατρέψετε», συμμετείχε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday & SPA της Σόφιας Βουλγαρίας.

Με δεδομένο τον στόχο της να προσελκύσει Βούλγαρους επισκέπτες και τουρίστες όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες, στην έκθεση, η Περιφέρεια, παράλληλα με τις παραλίες της, παρουσίασε και τα πλεονεκτήματα που την καθιστούν δωδεκάμηνο προορισμό· δηλαδή τον παρθένο φυσικό πλούτο, τα πολιτιστικά δρώμενα, τα αρχαιολογικά μνημεία, τον πλούτο γεύσεων και παραδόσεων, τις αθλητικές δραστηριότητες υπαίθρου.

ΣΟΦΙΑ2Ενόψει του κεντρικού μηνύματος «Πολιτισμός, Ιστορία, Φύση, Διασκέδαση και Αθλητισμός – Χειμώνα και καλοκαίρι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μαγεύει τους επισκέπτες της», ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι «η Περιφέρειά μας μπορεί και είναι ο βασικός πόλος έλξης των Βαλκάνιων γειτόνων μας. Είμαστε μια περιοχή που μπορεί να αποτελέσει προορισμό δώδεκα μήνες τον χρόνο, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες στον επισκέπτη. Ο τουρισμός θα είναι η καρδιά του αναπτυξιακού μοντέλου μας».

Η παρουσία της Περιφέρειας στη διοργάνωση υπήρξε εντυπωσιακή, και η επισκεψιμότητα του περιπτέρου της ιδιαίτερα υψηλή, τόσο από ιδιώτες όσο και από επαγγελματίες του τουρισμού.

Εξάλλου, το περίπτερο της Περιφέρειας τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια κ. Δημοσθένης Στωίδης, καθώς και στελέχη της πρεσβείας που προσέφεραν και μεγάλη υποστήριξη στην αποστολή.

ΣΟΦΙΑ3Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, παραχώρησε συνεντεύξεις σε εθνικής εμβέλειας κρατικούς και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, στην κρατική ραδιοφωνία και στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Βουλγαρίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση «στις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους». Μεταξύ άλλων ο κ. Αμοιρίδης επισήμανε: «Προβάλαμε τον θρησκευτικό τουρισμό, τα αρχαιολογικά μας μνημεία, τα εθνικά μας πάρκα, τις γεύσεις, την παράδοση, τον πολιτισμό, και φυσικά τις θάλασσες μας. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν παρούσα στη Σόφια για να θυμίσει ότι εδώ έχουμε την αυθεντική εμπειρία του ελληνικού πολιτισμού».

ΣΟΦΙΑ4Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Παγγαίου, Νέστου και Προσοτσάνης, φορείς και επαγγελματίες από το Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη, την Κομοτηνή, το Φανάρι, τη Μαρώνεια, την Ξάνθη και τη Δράμα, ενώ συνάμα το δικό τους παρών με δικά τους περίπτερα, έδωσαν και επαγγελματικοί φορείς και επιχειρηματίες της Καβάλας και της Θάσου.

Κοινός τόπος είναι, ότι όλες οι αποστολές, των Δήμων και των φορέων, αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις, και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα, και όχι μόνο τους θερινούς μήνες.

«Στη Σόφια δουλέψαμε όλοι μαζί, με οργάνωση, κέφι και επαγγελματισμό. Προβάλαμε το σύνολο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημιουργήσαμε νέες συνεργασίες, ισχυροποιήσαμε τις παλιές», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.