ΣΤΥΛ

Καταλυτική υπήρξε η παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη προς τον υπουργό παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τελικά με τροπολογία και κοινές υπουργικές αποφάσεις με το υπουργείο οικονομικών, περιορίζει τις ελεύθερες μετεγγραφές φοιτητών που προέβλεπε ο τελευταίος νόμος, θέτοντας πλαφόν 15% για τις αιτήσεις μεταφοράς θέσης.

«Έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε μια πολύ έντιμη εφαρμογή του νόμου», σχολίασε σχετικά ο κ. Λοβέρδος.

Η εξέλιξη είναι ανακουφιστική για το ΔΠΘ και την τοπική οικονομία, αφού από τους 2.600 νεοεισαχθέντες στις σχολές του πανεπιστημίου σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, οι 1.400 έχουν ζητήσει μετεγγραφή! Ακόμη, δε, πιο ικανοποιητική για τη Θράκη, είναι η προοπτική ότι ο νόμος περί ου ο λόγος, δεν θα ισχύσει την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Στυλιανίδης, ενήργησε ακαριαία με το που ανέκυψε το θέμα, και αφού είχε επαφές με τον σύλλογο ιδιοκτητών ακινήτων Κομοτηνής και με εκπροσώπους των κλάδων εστίασης, καφεπωλών και άλλων επαγγελματιών, παρενέβη αποφασιστικά στον κ. Λοβέρδο, με αποτέλεσμα την αποτροπή της προδιαγραφόμενης περαιτέρω συρρίκνωσης της οικονομίας της περιοχής.