Η “Οικολογία-Αλληλεγγύη” ΑΜ-Θ, καταγγέλλει Σταθάκη και TAP για τον αγωγό φυσικού αερίου

ΤΑΠ 2

Τον αρμόδιο Υπουργό Γ. Σταθάκη, καταγγέλλει η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης «Οικολογία-Αλληλεγγύη», αναφορικά με τη χρηματοδότηση της “Trans Adriatic Pipeline, A.G.” για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP από την περιοχή.

Σε ανακοίνωσή της η «Οικολογία-Αλληλεγγύη», κατηγορεί την εταιρεία ότι αδιαφορεί για τις προτάσεις των τοπικών φορέων και τη θέση του ανώτερου αιρετού συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας, δηλαδή του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση:

«Η “Οικολογία-Αλληλεγγύη” καταγγέλλει ως απαράδεκτη και προσβλητική προς τους φορείς και τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την απόφαση του Υπουργού Οικονομίας- Υποδομών-Ναυτιλίας-Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, να ανοίξει τον δρόμο της χρηματοδότησης της εταιρείας “Trans Adriatic Pipeline, A.G.”.

Η επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στην τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε ομόφωνα αρνητική απόφαση για τις τελευταίες τροποποιήσεις της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατέθεσε η εταιρεία και οι οποίες αφορούσαν την όδευση του αγωγού, διότι δεν περιλάμβανε τα αιτήματα των τοπικών φορέων και του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αλλαγή της όδευσης στην περιοχή των Τεναγών.

Η “Οικολογία-Αλληλεγγύη” δηλώνει για ακόμα μια φορά, ότι η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει τη δυνατότητα και δικαιούται να αποτελέσει πρότυπο πράσινης και βιώσιμης ευημερίας. Η χρήση του πλούσιου γεωθερμικού πεδίου, και της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, με σεβασμό στο περιβάλλον, μπορούν να αναδείξουν την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο ήπιων και εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Το φυσικό αέριο μπορεί να είναι καλύτερο περιβαλλοντικά από το πετρέλαιο, και φυσικά από τον λιγνίτη, αλλά είναι ορυκτό καύσιμο.

Η χώρα μας άλλωστε έχει υπογράψει τη δέσμευση μείωσης κατά 20% της χρήσης ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2020».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood