– Παράδειγμα προς μίμηση.

Την απόφαση οικονομικής ενίσχυσης της μαθητικής ομάδας της «Ρομποτοσυμμορίας» του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, που μετά την πανελλήνια πρωτιά της ανάμεσα σε 54 σχολεία από όλη τη χώρα προκρίθηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο Αρκάνσας των ΗΠΑ στις 20-22 Μαΐου, έλαβε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης – ο Δήμος Κομοτηνής χρηματοδοτεί την αποστολή με 3.000 ευρώ.

ΟΕΒΕΣ (1)Στο σχετικό κάλεσμα προς τα μέλη – σωματεία της, αναφέρει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι.

Η ομάδα ρομποτικής των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής προκρίθηκε φέτος κατόπιν διαγωνισμού (1η θέση σε 54 σχολεία από όλη την Ελλάδα) στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας. 

Δυστυχώς, επειδή τα έξοδα είναι πολλά και δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης παρά μόνο μέσα από χορηγίες και δωρεές, αποφασίσαμε και εμείς να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια συγκέντρωσης των χρημάτων που απαιτούνται για τη μετακίνηση και διαμονή των μαθητών στην Αμερική για το διάστημα που θα διαρκέσει ο διαγωνισμός.

Πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα προωθήσουμε και θα αναδείξουμε τη Ροδόπη μας, απευθυνόμαστε στους επαγγελματίες της περιοχής και τους παρακαλούμε να συνεισφέρουν οικονομικά όπως μπορούν.

Τα χρήματα συγκεντρώνονται στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Σ. Κομνηνού 13)».

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣΑνέστης Βαφειάδης: «Χρέος σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά».

Σε σχετική του δήλωση ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ, σημειώνει: «Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά. Μαθητές από την Κομοτηνή που βγήκαν πρώτοι στην Ελλάδα και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής! Νομίζω είναι αυτονόητο το χρέος σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας να συνδράμει. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν «μέλη» αυτής της σπουδαίας αποστολής που θα μεταφέρει το όνομα του τόπου μας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, συνεισφέροντας το κατά δύναμιν. Ξέρουμε ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, όμως νομίζω είναι ηθικό χρέος μας απέναντι στην πολλά υποσχόμενη νέα γενιά».