«Η ΟΕΒΕΣ Έβρου συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού μας, συμμερίζεται τις ανησυχίες τους, και θεωρώντας τον πρωτογενή τομέα τη βάση της ελληνικής οικονομίας, αγοράς και ανάπτυξης, στηρίζει τις θέσεις τους».

Αυτό τονίζεται κατηγορηματικά σε ανακοίνωση Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Έβρου, και συγχρόνως καλεί τους παραγωγικούς φορείς να στηρίξουν τις προσεχείς κινητοποιήσεις:

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Έβρου βρίσκονται σε απόγνωση. Θέματα όπως η οζώδης δερματίτιδα των βοοειδών, η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, οι καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των αναχωμάτων, καθώς επίσης και το νέο φορολογικό καθεστώς των αγροτών, πρέπει επιτέλους να συζητηθούν και άμεσα να αντιμετωπιστούν. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αν οι αρμόδιοι δεν κατανοήσουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί, και δεν λάβουν υπόψη τα δίκαια αιτήματά τους, ο αγροτικός κόσμος που στηρίζει την τοπική οικονομία, και κατ’ επέκταση ο επαγγελματικός και επιχειρηματικός κόσμος, δεν θα επιβιώσουν. Καλούμε τις παραγωγικές τάξεις του νομού να πλαισιώσουν και να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα τους».