– του Θέμη Τζενετίδη, δημοτικού συμβούλου Κομοτηνής.

«Μια καινούργια πολιτική ζωή είναι αναγκαία για την επιβίωση, την πρόοδο και την ευτυχία της Ελλάδος. Έχει για βάση την πείρα του παρελθόντος, και σαν όραμα ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον. Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαό, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή…

Φτάνουμε λοιπόν στις 20 Δεκεμβρίου του 2015, που κατά τη γνώμη μου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τη Νέα Δημοκρατία. Στο κατώφλι της πέμπτης δεκαετίας από την ίδρυσή της, η παράταξη βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως πρόκλησή της, για την οποία μάλιστα η βάση της είναι αυτή που θα αποφανθεί.

Οι πολίτες και οι καιροί απαιτούν υπεύθυνες πολιτικές, αποζητούν μια «επανάσταση νοοτροπίας».

Και η Νέα Δημοκρατία έχει ζωτική ανάγκη από μια ανανεωτική πνοή.

Γι’ αυτό ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει δεσμευτεί:

– Για μια καινούρια Νέα Δημοκρατία, ανοιχτή και δημοκρατική σε όλα τα επίπεδα: Από τον Πρόεδρό της και όλα τα όργανά της, μέχρι τις τοπικές οργανώσεις και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

– Για μια νέα Νέα Δημοκρατία, με πυρήνα της την ενεργή και ισότιμη συμμετοχή των μελών της τα οποία θα έχουν λόγο και ρόλο.

– Για μια «άλλη» Νέα Δημοκρατία, όπου όλα τα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης θα λογοδοτούν και θα αξιολογούνται.

– Για μια κρυστάλλινη Νέα Δημοκρατία, της οποίας όλα τα οικονομικά στοιχεία θα είναι στο φως, διαθέσιμα για όλους στο διαδίκτυο.

– Για μια Νέα Δημοκρατία – ζωντανό πολιτικό οργανισμό, που θα παράγει πολιτική μέσω αμφίδρομης επικοινωνίας με την κοινωνία, αδιαλείπτως, και όχι μόνο κατά τις προεκλογικές περιόδους.

– Για μια σύγχρονη Νέα Δημοκρατία που θα προβλέπει συγκεκριμένες θητείες για όλους, με πρώτη αυτή του Προέδρου, που θα επιβεβαιώνεται κάθε δύο χρόνια και συνολικά δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τα οκτώ.

Αφετηρία όλων αυτών, θα αποτελέσει ένα Συνέδριο Αναγέννησης της Κεντροδεξιάς, που θα αλλάξει το καταστατικό, θα επικαιροποιήσει τις θέσεις του κόμματος, και θα εκπονήσει ένα δυναμικό Εθνικό Σχέδιο, που στη βάση μιας νέας Κοινωνικής Συμφωνίας με τον λαό, θα δρομολογήσει την ποθούμενη αναγέννηση της χώρας.

Δεν έχουμε λοιπόν πολλά να πούμε, έχουμε πολλά να κάνουμε!

Γι’ αυτό στις 20 του μηνός κερδίζουμε (για) μια Νέα Δημοκρατία που θα έχει Σχέδιο για την παράταξη και την Ελλάδα!

Γι’ αυτό ψηφίζουμε τον Απόστολο Τζιτζικώστα για νέα αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.