«Νέα ΚΑΠ – Προκλήσεις – Προοπτικές – Επιπτώσεις», ήταν το θέμα ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην κατάμεστη αίθουσα του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Περιφερειάρχη Γεώργιου Παυλίδη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Οι ομιλητές, Κωνσταντίνος Μάττας, Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας Α.Π.Θ. και Αναστάσιος Καλόγριας, Τοπογράφος ΟΠΕΚΕΠΕ, ανέπτυξαν εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, και απάντησαν σε ερωτήσεις των αγροτών.

Hmerida_KAP_2«Ως Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχουμε πολύ περισσότερες αξιώσεις από το σύνολο των προγραμμάτων που θα έρθουν στη χώρα μας. Υπό αυτή την έννοια ξεκινήσαμε ενημερωτικούς κύκλους, γιατί θεωρούμε ότι ένα από τα σημεία στα οποία υστερούσαμε σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η ενημέρωση των τελικών δικαιούχων ως προς τα προγράμματα και τη συμμετοχή τους σε αυτά. Στόχος μας είναι να μάθει η κοινωνία αυτό που θα συμβαίνει γύρω της, να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες, για να μη χάσει η περιοχή αν είναι δυνατόν ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα, να καλύψουμε κενά που θα αφήσουν άλλες περιοχές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Σωτήρης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Εξακουστός, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος  Φερών και Πρωτογενούς τομέα Δήμου Αλεξανδρούπολης Νίκος Γκότσης, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και πλήθος αγροτών.