«Η Μουσική των Αριθμών» είναι ο τίτλος της μουσικής-χορευτικής-θεατρικής παράστασης που το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής θα συνδιοργανώσει με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ Η μουσική των αριθμών. 001Η εκδήλωση πραγματεύεται την ιστορία των μαθηματικών από την εποχή των Νεάντερνταλ μέχρι τις μέρες μας, και εντάσσεται στη θεματική των Δημιουργικών Εργασιών Λυκείου του σχολείου, καθώς και στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2018 από το Υπουργείο Παιδείας, ως Έτους Μαθηματικών.

Σκοπός της σχετικής Απόφασης του Υπουργού, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, είναι αφενός η ανάδειξη της σημασίας των Μαθηματικών και του ρόλου τους στη δημιουργία και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού, και αφετέρου η ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τα Μαθηματικά και τη διδασκαλία τους.

Η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου και ώρα 20:00 στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Ανάλογες εκδηλώσεις, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.