Τελευταία μέρα του Μαΐου σήμερα, και αναμφίβολα το γεγονός του μήνα ήταν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις των «Ελευθερίων Κομοτηνής 2018».

Περισσότερες από σαράντα εκδηλώσεις τεχνών, πολιτισμού και αθλητισμού, ιστορικού και ακαδημαϊκού περιεχομένου, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, με ποικιλότροπες αναφορές στη ζώσα ιστορία του τόπου, και με γνώμονα την ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού και επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού, σε διάφορα σημεία και χώρους της πόλης, αποτέλεσαν έναυσμα συμμετοχής και δράσης του τοπικού πληθυσμού – περίπου 15.000 άτομα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις – καθώς και οικονομικής τόνωσης της τοπικής αγοράς.

Οι δε εξακόσιοι περίπου φιλοξενούμενοι χορευτικών και χορωδιακών σχημάτων, και ομιλητών, αποκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων από την οργανωτική αρτιότητα και την υποδειγματική φιλοξενία εκ μέρους της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), του Δήμου Κομοτηνής και των Κομοτηναίων γενικότερα.

Ενδεικτικό άλλωστε γεγονός της επιτυχίας των εκδηλώσεων, είναι και η θετική γνώμη που είχε εκφραστεί από σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, με χαρακτηριστική την τοποθέτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Φελίνας Καζάκου, η οποία είχε κάνει λόγο «το πιο καλαίσθητο και μοντέρνο πρόγραμμα των τελευταίων ετών», συγχαίροντας την Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ, Νατάσα Λιβεριάδου.

Η τελευταία εξάλλου, αποτιμώντας το δεκαπενθήμερο των εκδηλώσεων, σημειώνει: «Κατ’ αρχήν να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τα στελέχη και το προσωπικό της ΔΚΕΠΠΑΚ για την ακαταπόνητη δουλειά τους, καταθέτοντας ψυχή, φιλότιμο και μεράκι για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε επίσης τους χιλιάδες συμπολίτες μας – και όχι μόνο, διότι είχαμε και φέτος πολλούς επισκέπτες από όλη τη Θράκη – που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και σε πολλές από αυτές συμμετείχαν δίνοντας ξεχωριστό παλμό αλληλεπίδρασης και σύμπραξης. Ευχαριστούμε φυσικά και τον Δήμαρχό μας Γιώργο Πετρίδη για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει όλα αυτά τα χρόνια, κατά τα οποία η ΔΚΕΠΠΑΚ προσπαθεί και καταφέρνει να προσφέρει στον τόπο πολιτισμό, να παράγει πολιτιστικό έργο, να αναδεικνύει ανθρώπους του τόπου, να πρωταγωνιστεί στα πολιτισμικά τεκταινόμενα της Θράκης. Εύχομαι σε όλες και όλους καλό καλοκαίρι – κατά το οποίο ετοιμάζουμε και φέτος πληθώρα εκδηλώσεων – και του χρόνου με υγεία να γιορτάσουμε ξανά τα «Ελευθέρια» του τόπου μας με εκδηλώσεις με περιεχόμενο και ουσία».