«Είναι θετικό που οι πολιτικοί παράγοντες, κυβερνητικοί και τέως κυβερνητικοί, αναγκάστηκαν να πάρουν μέρος σε μια, έστω τύποις, διαμαρτυρία, για τις περικοπές στην ειδική αγωγή από τον ΕΟΠΥΥ. Δείχνει τη δύναμη της λαϊκής πίεσης.

Αυτό κατά τη γνώμη μας πρέπει να κρατήσουν οι γονείς των παιδιών που έχουν ανάγκη από ειδική αγωγή, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι του χώρου, και να οργανώσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Διότι το να περιμένουν από τους νυν και τους πρώην κυβερνητικούς να βοηθήσουν, όταν όλοι έχουν  ψηφίσει τα μνημόνια που είναι και η βασική αιτία των περικοπών, είναι μια μεγάλη αυταπάτη.

Εμείς να επαναλάβουμε ακόμη μια φορά το πλαίσιο αιτημάτων που προτείνουμε για διεκδίκηση και είμαστε σε ετοιμότητα  να στηρίξουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες διεκδίκησης.

Οι ανάγκες για ειδική αγωγή να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, που πρέπει να χρηματοδοτείται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μην υπάρχουν «πλαφόν» και περικοπές.

Οι αμοιβές για όσους συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ, να επανέλθουν στο επίπεδο που ήταν πριν την κρίση, να αποζημιώνονται τακτικά κάθε μήνα για τις εργασίες τους χωρίς τις μειώσεις του rebate και του clawback.

O οποιοσδήποτε χρειάζεται υπηρεσίες ειδικής αγωγής (γενικότερα υγείας-πρόνοιας), δεν πρέπει να πληρώνει. Την ευθύνη λειτουργίας και χρηματοδότησης τέτοιων υπηρεσιών και δομών πρέπει να την έχει το κράτος».