Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, λαμβάνει μέρος στην παγκόσμια συμμετοχική ανάγνωση των Μεταμορφώσεων του Οβιδίου, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο των επιστημονικών και πολιτιστικών δράσεων του Λατινο-Eλληνικού Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ (Festival Européen Latin Grec) του Πανεπιστημίου της Λυών (22-25 Μαρτίου 2018).

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου και για μία ώρα, ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο θα διαβάσουν σε όποια γλώσσα επιθυμούν, αποσπάσματα από τις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή ομάδες από Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Σλοβενία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ισραήλ, Μπενίν, Νότιο Αφρική, Χονγκ Κογκ, Ταϊβάν, Αυστραλία.

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Κομοτηνής θα συμμετάσχει διαβάζοντας σε ελληνικά και λατινικά επιλεγμένες ιστορίες από το σύνολο του έργου.

Αναλυτικότερα, θα διαβαστούν οι ιστορίες:

  • Νάρκισσος και Ηχώ.
  • Πύραμος και Θίσβη.
  • Αράχνη, Φιλήμων και Βαυκίς.
  • Ορφέας και Ευρυδίκη.
  • Πυγμαλίων, Αταλάντη και Ιππομένης.
  • Ίφις και Αναξαρέτη. 

Η ανάγνωση, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής (αίθουσα Β΄).

Επειδή, δε, πρόκειται για συγχρονισμένη εκδήλωση, θα ξεκινήσει στις 11:00 ώρα Ελλάδας ΑΚΡΙΒΩΣ, και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν, να παραβρεθούν εγκαίρως στον χώρο της εκδήλωσης.

Υπεύθυνος Kαθηγητής: Χαρίλαος Μιχαλόπουλος, Επίκ. Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας Τ.Ε.Φ., chmichal@helit.duth.gr