20141102_111757

Την παράσταση «Η κοιμωμένη ξύπνησε», μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού από την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Θωμά Μοσχόπουλο, ανεβάζει στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, ο το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Τα πρωινά των επόμενων τριών εβδομάδων, την παράσταση θα παρακολουθούν σχολεία, ενώ για το ευρύ κοινό, θα δοθούν δύο παραστάσεις, στις 9 και 23 Νοεμβρίου, με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Για τη συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, που εγκαινιάζει τη θητεία της στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου, η Πρόεδρός του, κ. Σοφία Μενεσελίδου.

20141102_112733

Στη διασκευή του αρχικού κειμένου, η οποία συνίσταται στο ότι η κοιμωμένη πριγκίπισσα ξυπνάει μετά από εκατοντάδες χρόνια, στη σημερινή εποχή, αναφέρθηε ο σκηνοθέτης της παράστασης, κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Τους ρόλους του έργου, ερμηνεύουν οι Στεφανία Καλομοίρη, Διονύσης Κλάδης, Δημήτρης Μηλιώτης, Γιώργος Ονησιφόρου, Μυρτώ Πανάγου, Νατάσσα Παπανδρέου και Βάσια Χρήστου.

20141102_113015

Με αφορμή τη φιλοξενία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η κ. Μενεσελίδου αναφέρθηκε στους δύο άξονες πάνω στους οποίους πρόκειται να κινηθεί στο εξής το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 25310-37770

Λίγα λόγια για το έργο

Η «Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, είναι ένα παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας. Πρόκειται για μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού της Ωραίας Κοιμωμένης. Τι γίνεται όμως αν η πριγκίπισσα ξυπνήσει στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί, και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο του σήμερα; «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε», είναι και παραμυθένια και σημερινή. Ένα παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα…Μια ιστορία ενηλικίωσης, ένα έργο που απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά, μια παράσταση με καλαισθησία, χιούμορ, πολλή μουσική και χορογραφία.

ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου Αθηνών…

…δημιουργήθηκε πριν από17 χρόνια, και έχει καταξιωθεί στον χώρο ως ένα από το πιο ποιοτικά και παραγωγικά θέατρα της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στη στοχευμένη επιλογή έργων, καθώς και σε συνεργασίες με ομάδες νέων ηθοποιών.

Παράλληλα, προσφέρει και εθελοντικό-φιλανθρωπικό έργο, με παραστάσεις σε νοσοκομεία και ιδρύματα για παιδιά, ενώ δεν λησμονεί και το πολιτικό, παρεμβατικό καθήκον του, ανεβάζοντας παραγωγές με πολιτικο-κοινωνικούς συμβολισμούς.