Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στο Κοπτερό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, δύο διακινητές, ένας 30χρονος Έλληνας και ένας συνομήλικός του, υπήκοος Νεπάλ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 3 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Νεπάλ και Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, πλησίον του Κοπτερού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Στη συνέχεια, το όχημα εισήλθε στον οικισμό του Κοπτερού, όπου ο 30χρονος Έλληνας οδηγός του το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, συνελήφθη και ο συνοδηγός, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.