Συνελήφθησαν την Τετάρτη στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης αντίστοιχα, δύο 2 αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 14 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 26χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Στην συνέχεια το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, όπου στο ύψος των διοδίων οι αστυνομικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 26χρονο.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της Τετάρτης, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 24χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκινήτου, ο οποίος επίσης δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον κόμβο του Άγιου Σύλλα, το όχημα εξήλθε της Εγνατίας Οδού και στην προσπάθεια του οδηγού να το επαναφέρει πάλι στην Εγνατία συγκρούστηκε νωτομετωπικά με έτερο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 24χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.