Μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, περί μη πληρωμής των καπνοπαραγωγών από την εταιρεία «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε.», ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, ο οποίος του μίλησε για την αναγκαιότητα «στήριξης των αγροτών – καπνοκαλλιεργητών που είναι η κινητήρια δύναμη και το εξειδικευμένο προσωπικό που εγγυάται την ποιοτική παραγωγή ελληνικών καπνών»! 

Η ανακοίνωση του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης:

«ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η μεταποιητική εταιρεία Μιχαηλίδης από τις 2 Δεκεμβρίου 2015 ζυγίζει καπνά στην περιοχή μας, παρ’ όλο που δεσμεύτηκε εγγράφως ότι θα πληρώσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 τα καπνά που ζύγισε, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν πληρωθεί τα καπνά που έχει παραλάβει.

Επίσης, δεν έχει κάνει καμία πληρωμή για τα καπνά που ζύγισε και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη διεπαγγελματική καπνού όπου και δήλωσε ότι οι πληρωμές θα γίνουν στις 15 Μαρτίου 2016.

Θέτουμε υπ’ όψιν στους καπνοπαραγωγούς που έχουν κάνει συμβόλαιο με την ως άνω εταιρεία και δεν παρέδωσαν ακόμα τα καπνά τους».

ΚΑΠΝΙΚΗ 1Το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης:

«Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη, με τον κ. Αλέξανδρο Μιχαηλίδη της ΚΑΠΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Τις προοπτικές και δυνατότητες της καπνοκαλλιέργειας στη χώρα, τα υφιστάμενα προβλήματα, καθώς και τη δυναμική της καλλιέργειας βιολογικού καπνού ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, συζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης, με τον Αλέξανδρο Μιχαηλίδη της ΚΑΠΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Ο κ. Μιχαηλίδης ενημέρωσε για την ισχυρή παρουσία της εταιρείας σε έξι χώρες της Βαλκανικής και τις εξ αυτής της παρουσίας αναβαθμισμένες προοπτικές της εταιρείας στο διεθνές καπνεμπόριο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεργασία του με την Διεπαγγελματική Οργάνωση Καπνού, και υπογράμμισε τις κρίσιμες συνέργειες που είναι επιβεβλημένες για τη συνέχιση της παραγωγής των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου, και επιπρόσθετα των βιολογικής καλλιέργειας καπνών.

Η συνέχιση αυτή προϋποθέτει τη στήριξη των αγροτών – καπνοκαλλιεργητών που είναι η κινητήρια δύναμη και το εξειδικευμένο προσωπικό που εγγυάται την ποιοτική παραγωγή ελληνικών καπνών».