Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αναμφίβολα έχει μεγάλη αξία η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων που γίνεται σε μια στιγμή που τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο των εταίρων και δανειστών.

Οφείλουν, όμως, το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και η τοπική κοινωνία, να θέσουν παράλληλα στην ημερήσια διάταξη των διεκδικήσεων τους την επαναλειτουργία μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της περιοχής όπως η ΣΕΛΜΑΝ και τα ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ, γεγονός που θα δημιουργήσει άμεσα θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερα για τα Κλωστήρια, η μονή ρεαλιστική πρόταση που έχει κατατεθεί, είναι αυτή των εργαζομένων και στελεχών της εταιρείας. Τόσο το επιχειρησιακό σχέδιο, όσο και το νέο μετοχικό σχήμα που προτείνεται με τη συμμετοχή των εργαζομένων-δημόσιων φορέων-τραπεζικού συστήματος, είναι το μόνο μοντέλο που μπορεί να εγγυηθεί την εξυγίανση, τη βιωσιμότητα και την προοπτική των Κλωστηρίων.

Οφείλει το τραπεζικό σύστημα που τόσο έχει επωφεληθεί τα προηγούμενα χρόνια, να άρει της όποιες επιφυλάξεις και τα προσκόμματα που θέτει, η δε κυβέρνηση να επιταχύνει όλες τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει με επιτυχία το εγχείρημα.

Κάτι τέτοιο θα είναι σε όφελος της τοπικής οικονομίας, των εργαζομένων, και της χώρας συνολικότερα».