Η Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Θράκης για την Πρωτομαγιά: «ΑΓΩΝΑΣ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

ΕΜΔΥΔΑΣ

ΕΜΔΥΔΑΣΣε ανακοίνωσή της ενόψει τη Εργατικής Πρωτομαγιάς, η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, αναφέρει:

«Τη μέρα αυτή μνήμης και αγώνα του Συνδικαλιστικού Κινήματος αποδίδουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο που θυσίασαν τη ζωή τους στην υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνέβαλαν για να αγωνιζόμαστε σήμερα από καλύτερες θέσεις για βελτίωση των συνθηκών ζωής, για πιο δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ειρήνη και Δημοκρατία.

Η μνημονική πρωτομαγιά του 2014,βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας στην δυσμενέστερη θέση που έχουν βρεθεί τον τελευταίο αιώνα .

Η χώρα, στα ασφυκτικά δεσμά του ΔΝΤ και της ΕΕ, καθώς και την συνεχή πίεση των κερδοσκοπικών αγορών, με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πλήρως παραδομένη στα αδηφάγα συμφέροντά τους, συντρίβει με τις πολιτικές της επιλογές μέσω των διαδοχικών “μνημονίων”, κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, οικονομικό και δημοκρατικό δικαίωμα για τους εργαζόμενους, καταργώντας οριστικά κατακτήσεις δεκαετιών που κερδήθηκαν με αγώνες.

Σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφωθεί το τοπίο της νέας κοινωνίας που οικοδομείται από τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες καπιταλιστικές δυνάμεις εδώ και τέσσερα χρόνια. Υπάρχει ραγδαία μετατόπιση προς τη φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, ενώ ολοένα και περισσότεροι καταλήγουν στον καιάδα, πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ταυτόχρονα, είναι σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή του σχεδίου κατασυκοφάντησης και δραστικής συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, της περαιτέρω μείωσης των αποδοχών, της ανθρωποφαγικής αξιολόγησης, της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών, της απαξίωσης των δομών της δημόσιας παιδείας της έρευνας, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, του πολιτισμού.

Η στοιχειώδης κάλυψη των αναγκών δεν είναι δυνατή, με αποτέλεσμα να ενισχύονται πρακτικές αναζήτησης ατομικών λύσεων, αλλά και φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, βίας κ.λπ.  Κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που οδηγούν στην εξαθλίωση το σύνολο των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας για πάρα πολλά χρόνια με την μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία, τις απολύσεις κ.λ.π.  ένας δρόμος μόνο υπάρχει:

Αγώνας και αντίσταση μαζική όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που την υπηρετεί.

Τιμώντας τους αγώνες του εργατικού κινήματος από το Σικάγο μέχρι σήμερα, την 1η Μάη απεργούμε και συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα σε όλη την Θράκη».

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood