Μπορεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εξέδωσε “έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού” για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο προβλέποντας “στα βόρεια καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις”, ωστόσο τα πάντα έγκυρα Καιρικά Νέα Θράκης, επισημαίνουν για την περιοχή της Θράκης πως “το μόνο που θα αλλάξει είναι οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, κυρίως την Κυριακή, οι οποίοι θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία”. Όσο για το ενδεχόμενο βροχόπτωσης αυτό δίνεται ως εξής: “Ακόμα και να ρίξει κάτι, μιλάμε για ασήμαντες ποσότητες ενός mm, που θα εξατμιστούν πριν καν φθάσουν στο έδαφος”.

Αναλυτικά το “Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού” της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

“Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Αυγούστου, στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο στα δυτικά και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα”.

Η ανάρτηση στο facebook των Καιρικών Νέων Θράκης:

“Επειδή άρχισαν να ακούγονται και να γράφονται πολλά για επικείμενη επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με καταιγίδες και χαλάζια, είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα ότι όλα αυτά είναι αερολογίες και δεν ισχύουν για την περιοχή της Θράκης. Το μόνο που θα αλλάξει είναι οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, κυρίως την Κυριακή, οι οποίοι θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία”.