Τον μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελεήμονα επισκέφθηκε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πόλη για την ολοκλήρωση του διεθνούς τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο στο οποίο συμμετείχαν οι εθνικές ομάδες Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας.

Ο Π. Γιαννάκης συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο Τάκη Καλούδη, τον Κίμωνα Λεχούδη από την προπονητική ομάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, και τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος», Μιχάλη Ραγκούση.

Ο επίσκοπος ευχαρίστησε τον αρχηγό της εθνικής που σήκωσε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1987, για την προσφορά του στο ελληνικό και όχι μόνο μπάσκετ, και επισημαίνοντας την αξία του ανθρώπου πίσω από την ιδιότητα του αθλητή, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του συνεργασία με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον ιεράρχη για τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας πως βασικός στόχος του αθλήματος είναι και η πνευματική εξέλιξη των αθλητών, και επισημαίνοντας πως το μπάσκετ δεν περιορίζεται μόνο στα όσα «κερδίζει» κανείς στο αθλητικό κομμάτι, αλλά δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να εξελίξουν την προσωπικότητά τους και τον τρόπο σκέψης τους.