Από τις 21 έως τις 27 Οκτωβρίου μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Mobile application to ease learning for students», βρέθηκαν στο ιδιωτικό σχολείο Egebilim College της Κωνσταντινούπολης, μαζί με τις αντίστοιχες αποστολές της Ρουμανίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας για να λάβουν μέρος στην 3η διακρατική συνάντηση του προγράμματος. Η 1η διακρατική συνάντηση έγινε τον Φεβρουάριο στο Ραντόμσκο της Πολωνίας και η 2η τον Μάιο στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

Για σχεδόν μια εβδομάδα οι μαθητές και στις τρεις συναντήσεις εκπαιδεύτηκαν στο να δημιουργούν εφαρμογές στο λειτουργικό σύστημα android των κινητών τηλεφώνων, με απώτερο στόχο να σπάσουν το εμπόδιο της παθητικής χρήσης εφαρμογών και να περάσουν στην ενεργό χρήση των εργαλείων ανάπτυξης για κινητά.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των μαθητών του σχολείου υποδοχής και είχαν παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα, τα ήθη και έθιμα των οικογενειών φιλοξενίας.

Οι καθηγητές που συνόδευσαν την αποστολή, η κ. Κ. Γρηγοροπούλου και ο υπεύθυνος των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Κ. Αραμπατζόγλου, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι και συγχαίρουν τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά και εκπροσώπηση του σχολείου.