• Με μηνύματα προς την Τουρκία.

Την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και την 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, στην Κομοτηνή, επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

Στο Στρατόπεδο Ηλιοπούλου της ΧΧΙ ΤΘΤ συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές ενόψει των εορτών με το προσωπικό των δύο Σχηματισμών και εθνοφύλακες, και εν συνεχεία μετέβη στο Διοικητήριο της ΧΧΙ ΤΘΤ του Στρατοπέδου Μουζιοπούλου, από όπου με τηλεδιάσκεψη μίλησε και έστειλε τις ευχές του στο προσωπικό φυλακίων και μονάδων του Έβρου.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας ευχηθούμε από κοντά και να σας ευχαριστήσουμε για το εξαιρετικό έργο που επιτελείτε σε αυτή την πολύ ευαίσθητη περιοχή, στη Θράκη μας, και ιδιαίτερα εδώ στην Κομοτηνή, όπου γνωρίζουμε τις δράσεις του τουρκικού προξενείου, που προσπαθεί να πιέσει, κατά παράβαση κάθε συνθήκης και του διεθνούς δικαίου, τους Έλληνες Μουσουλμάνους, τους Έλληνες Πομάκους, τους Έλληνες Ρομά, που ζουν ειρηνικά με τους Έλληνες Ορθόδοξους σε αυτή την περιοχή.

Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η παρουσία όλων σας, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των οπλιτών και των εθνοφυλάκων δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή. Επιτελείτε ένα εξαιρετικό εθνικό έργο όχι μόνο για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, όχι μόνο για την αποτροπή σε περίπτωση κρίσεως, αλλά και κοινωνικό έργο εν καιρώ ειρήνης.

Γνωρίζω ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι δύσκολες. Είναι πολύ πιο δύσκολες από οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Γι’ αυτό θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία κάνουμε ό,τι μπορούμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνει η Πολιτεία και των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσής σας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πρωταρχικός μας σκοπός τη χρονιά που έρχεται θα είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού, η μέριμνα για το προσωπικό.

Γνωρίζω καλά ότι τα τελευταία χρόνια το προσωπικό έχει υποστεί, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, μία τεράστια πίεση από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την πατρίδα μας, και τα ενεργεία στελέχη μας και τα εν αποστρατεία.

Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να γνωρίζετε ότι ο πρώτος στόχος, ο οποίος είναι η κάλυψη κατά 100% της στέγασης των στελεχών μας, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Θέλω ακόμα να σας διαβεβαιώσω ότι βγαίνοντας από αυτή την κρίση, πρωταρχικός μας στόχος μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών που έχει υποστεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω ακόμα να σας διαβεβαιώσω ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί σας. Δεν υπάρχει άσκηση πολιτικής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι χώρος αντιπαράθεσης, είναι χώρος ενότητας του ελληνικού λαού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις με Αρχηγό την Υπέρμαχο Στρατηγό έχουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Και είμαι περήφανος ως πολιτικός προϊστάμενος να σας πω ότι σε όλες τις μετρήσεις που γίνονται, ανεξαρτήτως των θεμάτων που εξετάζουν, θα δείτε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πάντα την πρώτη θέση στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα σε τέτοιες ευαίσθητες περιοχές όπως στην περιοχή που εσείς υπηρετείτε.

Εύχομαι, λοιπόν, σε όλες και σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, δύναμη και ευτυχία στις οικογένειές σας. Είμαστε περήφανοι για εσάς και είναι περήφανος όλος ο ελληνικός λαός».