Ανακοίνωση σχετικά με τη δημόσια συγγνώμη που εξέφρασε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Ηλίας Ιωαννάκης, μετά την αντιπαράθεσή του με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ροδόπης.

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

“Για το ζήτημα της πειθαρχικής διαδικασίας του συναδέλφου κ. Ιωαννάκη  Ηλία από τον Περιφερειακό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Κεραμάρη Παναγιώτη, σημειώναμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας στην καταληκτήρια φράση, ότι θεωρούμε πως πρέπει να επικρατήσει η αυτοσυγκράτηση και η μετριοπάθεια.

Και το αναμέναμε ειλικρινά, καθώς ήμασταν βέβαιοι και για τη μετριοπάθεια του συναδέλφου Ιωαννάκη, αφ’ ενός, αλλά και για την ανεκτικότητα και την έλλειψη αυταρχισμού εκ μέρους του Περιφερειακού Διευθυντή, αφ’ ετέρου.

Με ικανοποίηση λοιπόν τελικά διαβάσαμε την ειλικρινή δημόσια συγγνώμη του συναδέλφου Ηλία Ιωαννάκη, και θεωρούμε πως μετά από αυτές τις εξηγήσεις, και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, με γνώμονα το καλό της Εκπαίδευσης, θα θεωρήσει το θέμα λήξαν.

Άλλωστε, δεν ταιριάζει στο δεδομένο ήθος και των δύο να λύνουν τις διαφορές τους με άλλα μέσα πλην του ειλικρινούς διαλόγου.

Η εκπαίδευση της χώρας, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, έχει ανάγκη από κλίμα ηρεμίας, διαλόγου και μετριοπάθειας, ώστε να στραφούμε στα πραγματικά προβλήματα και να εργαστούμε από κοινού για την επίλυσή τους».

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα μετά από «καταγγελία» της ΕΛΜΕ Ροδόπης, την οποία δεν άφησε αναπάντητη ο κ. Κεραμάρης, ενώ θέση είχε πάρει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που μετά τη δημόσια “συγγνώμη” του κ. Ιωαννάκη είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την “ευχάριστη εξέλιξη”.