– Η «υιοθεσία» περιλαμβάνει την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων – μεταναστών, και τη  συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα, κ.λπ.

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών «υιοθετεί» το Κέντρο Ταυτοποίησης / Hot Spot της Σάμου, με φορέα τη ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και με τις οδηγίες του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ 1Την απόφαση ανακοίνωσε στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ,  ο Γενικός  Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωστής Δήμτσας, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί. «Αυτή τη σκέψη την μοιράστηκε πρόσφατα ο Μακαριότατος με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά σήμερα την ανακοινώνουμε και επίσημα», υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας στον κ. Κουίκ.

Η «υιοθεσία», η οποία θα αρχίσει πολύ σύντομα, σε χρόνο που θα καθορίσει ο αρμόδιος Υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική κ. Γιάννης Μουζάλας, θα περιλαμβάνει την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων – μεταναστών, και τη  συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα, κ.λπ.

apostoliΕπίσης η «Αποστολή» θα παραδώσει σύντομα και χιλιάδες κλίνες που θα κατανεμηθούν στα πέντε Κέντρα Ταυτοποίησης / Hot Spots των πέντε νησιών που έχουν επιλεγεί.

«Με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» και φίλο μου επί τριάντα χρόνια Κωστή Δήμτσα, ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς μια εξαιρετική συνεργασία. Συζητήσαμε πολλές δράσεις που επεξεργάζεται η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η «Αποστολή», στην πολυτιμότατη συνεισφορά τους στο πλευρό της Κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Θα τις εξειδικεύουμε μία – μία και θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία», δήλωσε ο κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος μετά τη συνάντηση ενημέρωσε για το πλήρες περιεχόμενό της τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.