20141006_123616[1]

Η παρουσία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ με αμαξίδια της Κύπρου στην Κομοτηνή, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ροδόπης ” Περπατώ” αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της Πανελλήνιας Μέρας Σχολικού Αθλητισμού, που γιορτάστηκε με ενδοσχολικούς αγώνες αθλοπαιδιών στα σχολεία της Ροδόπης και με κεντρικό θεματικό άξονα  “ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι”. Ο θεσμός , εισάγεται για πρώτη φορά φέτος και προβλέπει αθλητικές δραστηριότητες την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτώβρη. Συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό ενώ εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του “κοινωνικού σχολείου” που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

20141006_124131[1]Mέλη της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Κύπρου με τα αμαξίδια τους, παρουσία και του παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Παρουσίασαν στους μαθητές πώς διεξάγεται ένας αγώνας καλαθοσφαίρισης κι έπαιξαν μαζί τους στο γήπεδο του σχολείου. Ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση του Μ.Καλαρά για το αλπικό σκι, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που εντυπωσίασε ιδιαίτερα .

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και στα μέλη της εθνικής Κύπρου η επαφή τους με τη μαθητική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου όπως ανέφερε με ενθουσιασμό ο Ιερώνυμος Ανδρέου, μέλος της αποστολής. Ο ίδιος προέτρεψε τα παιδιά να μείνουν μακριά από μηχανάκια διαπιστώνοντας παράλληλα την εξοικείωσή τους με τον αθλητισμό.

Τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης και την σημασία ανάπτυξης δράσης για την ανάδειξη του αθλητισμού τόνισε από την πλευρά του ο Ολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, ο οποίος υπογράμμισε και το γεγονός ότι μέσω της αθλητικής δραστηριότητας ενισχύεται η κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία. Ευχήθηκε δε τέτοιες δράσεις στα σχολεία να έχουν συνέχεια γιατί μέσω του αθλητισμού “ο άνθρωπος προοδεύει”.

 

Η εμφάνιση της εθνικής μπάσκετ Κύπρου ήταν το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων στο 1ο Γυμνάσιο όπου στο πλαίσιο της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν αγώνες  βόλεϊ μεταξύ καθηγητών και μαθητών, προβλήθηκε ταινία με θέμα τη διαφορετικότητα που ετοίμασαν κατά το περσινό σχολικό έτος μαθητές. Επιπλέον, όπως ανέφερε ο καθηγητής φυσικής αγωγής Νεοκλής Λεμονίδης, φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής οργάνωσαν πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής στην οποία έλαβε μέρος όλο το σχολείο. Ο κ. Λεμονίδης σημείωσε εξάλλου το “παράδοξο”, ότι την ίδια ώρα που προωθείται ο σχολικός αθλητισμός μέσω της θεσμοθέτησης εκδηλώσεων, οι ώρες της γυμναστικής μειώνονται.

20141006_124318[1]

 

20141006_123935[1]

 

 

20141006_123603[1]