Σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ελπίδα Ροδόπης, της οποίας το στέλεχος κ. Στέφανος Κούκλαρης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, επισημαίνει:

«Οι συχνές επισκέψεις υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της Ροδόπης στο κόμμα των «γκρίζων» λύκων του DEB που εδρεύει στην Κομοτηνή και έχει ως σκοπό την ανεξαρτητοποίηση της Ελληνικής Θράκης, το μόνο που μπορούν να επιφέρουν είναι έντονες ανησυχίες, ερωτήματα και προβληματισμούς των κατοίκων της Ελληνικής Θράκης.

Οι κινήσεις – επισκέψεις μόνο προκλητικές μπορεί να είναι, σε μια περίοδο όπου η χώρα μας δοκιμάζεται από οικονομική και εθνική κρίση, λόγω των έντονων προκλήσεων της γειτονικής Τουρκίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑΗ Εθνική Ελπίδα δηλώνει ξεκάθαρα ότι με την ένταξή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ύστερα από τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου 2014, θα δώσει τις απαντήσεις που δεν έχουν δοθεί στη γειτονική Τουρκία, η οποία μάλιστα θέλει να μπει με αξιώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να πληρεί τις προϋποθέσεις.

Η Εθνική Ελπίδα θα γίνει η Πατριωτική Φωνή στην ακριτική περιοχή της Ελληνικής Θράκης και θα υπερασπιστεί τα Εθνικά Δικαιώματα και την Εθνική της Κυριαρχία της χώρα μας».