Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «Στρατηγική Διοδίων Οδικού Δικτύου Αλβανίας», που ανέλαβε μετά από διεθνή διαγωνισμό, προχώρησε η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στo πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στο εξωτερικό, ως εξειδικευμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών συμβούλου σε μεγάλα έργα υποδομής.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την προετοιμασία σχεδίου στρατηγικής της κυβέρνησης της Αλβανίας για τη χρήση διοδίων στο οδικό δίκτυο της χώρας, και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της Αλβανίας E. Haxhinasto και τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Καθηγητή Γιώργο Σκόδρα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια σύσκεψη της σύμβασης «Παροχή υπηρεσιών συμβούλου επίβλεψης για την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού της Αυλώνας», από εκπροσώπους της Κοινοπραξίας, με επικεφαλής την «Εγνατία Οδός Α.Ε.», την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Αλβανίας και των Υπηρεσιών Έργων Οδοποιίας (Albanian Road Authority). Η διάρκεια της σύμβασης είναι 44 μήνες με συμβατικό αντικείμενο 1.663.300 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», αναφέρει: «Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έχοντας πετύχει την αναγνώρισή της ως μία από τις σημαντικότερες εταιρείες που ειδικεύονται στη διαχείριση και επίβλεψη έργων κατασκευής αυτοκινητοδρόμων και λοιπών υπηρεσιών συμβούλου σε έργα υποδομής, παρουσιάζει σημαντική δραστηριότητα στο εξωτερικό, με τη διαχείριση και επίβλεψη έργων στην Αλβανία, Ρουμανία και Σερβία (όπου έχει δημιουργήσει και υποκαταστήματα),  καθώς και την υποβολή πολλών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος σε διεθνείς διαγωνισμούς άλλων γειτονικών χωρών».