– Και καλεί σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο την «πολύπαθη ελληνική κοινωνία».

«Σε μια Δημοκρατία ο Ηγέτης πείθει διά του λόγου του και διά του διαλόγου με τον λαό του· δεν χρησιμοποιεί μεθόδους επιβολής. Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας η καταστολή των αγώνων της εργατικής τάξης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την επίσκεψη στην Κομοτηνή του ΥπΑΑΤ κ. Ευάγγελου Αποστόλου, ευτελίζοντας έτσι τους Κυβερνώντες, ωστόσο δεν παραλείπει να εκφράσει και την απαρέσκειά της για τη συμπεριφορά μερίδας διαμαρτυρομένων αγροτών που στράφηκαν κατά των αστυνομικών που χρησιμοποιήθηκαν για μια ακόμη φορά από την πολιτική εξουσία ως τείχος προστασίας της…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΥ Ροδόπης:

«Κατά την επίσκεψη στην Κομοτηνή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου, δυστυχώς βιώσαμε για μία ακόμη φορά την μετατόπιση των πολιτικών ευθυνών στην πλάτη της Αστυνομίας.

Ο Υπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, και ενώ την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία των Αγροτικών Συλλόγων, αντί να συναντήσει τους διαμαρτυρόμενους αγρότες και να επιχειρήσει να πείσει μέσω ενός διαλόγου, προτίμησε να «κλειστεί» στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης και να πράξει αυτό που μέχρι χθες  η σημερινή Κυβέρνηση από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκαζε μαζί με το συνδικαλιστικό μας κίνημα ως «απαράδεκτο φαινόμενο», τη χρησιμοποίηση δηλαδή των Αστυνομικών δυνάμεων ως κατασταλτικό μηχανισμό των αγώνων των εργαζομένων συμπολιτών μας!

Ώρες ολόκληρες αρνούμενος να συναινέσει στο αίτημα των διαμαρτυρόμενων αγροτών για συνάντηση, επέλεξε να παρατάξει αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του κτιρίου για να αποτρέψουν την είσοδο των αγροτών, με αποτέλεσμα να προκαλέσει εντάσεις με τη στάση του αυτή, τις συνέπειες των οποίων βέβαια – ως συνήθως – δεν εισέπραξε ο ίδιος αλλά οι αστυνομικοί, που και ταλαιπωρήθηκαν αφόρητα αφού ανέλαβαν υπηρεσία από νωρίς το πρωί και αποδεσμεύτηκαν το βράδυ μετά από δεκαπέντε και είκοσι ώρες συνεχόμενης υπηρεσίας, και καμία ευθύνη για την κατάσταση που προκάλεσε τις αντιδράσεις δεν έχουν!

Η Ένωσή μας καταγγέλλει τη χρησιμοποίηση των μελών μας ως «σάκο του μποξ» των δίκαιων αντιδράσεων των εργαζομένων συμπολιτών μας στις βίαιες πολιτικές που επιχειρεί η κάθε Κυβέρνηση να εφαρμόσει σε βάρος τους.

Τις  πολιτικές σας κύριοι οφείλετε να τις υπερασπιστείτε δια του λόγου σας, και όχι να τις επιβάλλετε χωρίς διάλογο, με τη χρησιμοποίηση των Αστυνομικών ως «προστατευτικό σας τείχος».

Σε μια Δημοκρατία ο Ηγέτης πείθει διά του λόγου του και διά του διαλόγου με τον λαό του, δεν χρησιμοποιεί μεθόδους επιβολής. Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας η καταστολή των αγώνων της εργατικής τάξης.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές επιβολής χωρίς  κοινωνικό διάλογο, καταγγέλλουμε τη χρησιμοποίησή μας ως κατασταλτικό μηχανισμό δίκαιων εργατικών αγώνων – καθ’ ότι  δεν είναι αυτή η αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας – καταγγέλλουμε την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, και συντασσόμαστε στο πλευρό όλων των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων συμπολιτών μας.

Ζητάμε όμως και από τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους να αποκτήσουν πλήρη συνείδηση για το ποιοί είναι οι υπεύθυνοι της κατάστασης που τους εξαθλιώνει και τους αναγκάζει να βγαίνουν στους δρόμους, και προς αυτούς να εκδηλώνουν την αντίδρασή τους, χωρίς εκτροπές, χωρίς επιθέσεις σε άμοιρους ευθυνών εργαζόμενους οι οποίοι χρησιμοποιούνται παρά τις αντιδράσεις του συνδικάτου μας, χωρίς να επιχειρούν καταστροφές σε δημόσια κτίρια ή έργα, γιατί αυτά αποτελούν περιουσία του Ελληνικού λαού και αυτός πληρώνει το μάρμαρο, όχι οι πολιτικοί.

Κανένας αστυνομικός δεν ονειρεύεται πότε θα ξημερώσει ώστε να πάει να καταστείλει αγώνες εργαζομένων συμπολιτών του, μέσα στους οποίους μπορεί να βρίσκεται πιθανόν ο πατέρας του, η μητέρα του, ο αδελφός του, η αδελφή του, ο φίλος ή η φίλη του.

Εμείς από την πλευρά μας καλέσαμε και συνεχίζουμε να καλούμε τους συναδέλφους μας να επιδεικνύουν ψυχραιμία και επαγγελματισμό, κάτι που προς τιμήν τους τήρησαν κατά την επίσκεψη του ΥπΑΑΤ σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό, παρά τις αναίτιες προκλήσεις που δέχθηκαν, κι έτσι αποφεύχθηκαν εξελίξεις που θα μπορούσαν να είναι εφιαλτικές.

Όμως απευθύνουμε έκκληση και στα συνδικάτα των εργαζομένων συμπολιτών μας να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή προσπαθώντας να αποτρέψουν τις καταστάσεις που ζήσαμε: Απρόκλητη ρίψη καπνογόνων, αυγών, καφέδων, πάνω σε αστυνομικούς – που δεν αναλαμβάνουν αυτόβουλη πρωτοβουλία για τον ρόλο της παρουσίας τους στις διαδηλώσεις – απρόκλητες εξυβρίσεις και επιθέσεις με σκοπό την πρόκληση σωματικών βλαβών κατά άλλων  εργαζομένων – από όποια πλευρά κι αν αυτές εκδηλωθούν – δεν βοηθούν στην επίτευξη του σκοπού του αγώνα, ο οποίος είναι κοινός για όλους μας, ένστολους και μη.

Ας κάνουμε ο καθένας από την πλευρά μας ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να χτίσουμε κοινό αγωνιστικό μέτωπο και να μην μετατραπούμε σε «αιμοδότες» της πρακτικής του «διαίρει και βασίλευε» που όλα αυτά τα χρόνια ακολουθούν οι Κυβερνήσεις της χώρας μας και έτσι καταφέρνουν με ευκολία να περνούν από την Βουλή μέτρα καθ’ όλα αντιλαϊκά .

Οι αστυνομικοί είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της πολυπαθούς  Ελληνικής κοινωνίας.

Οι προσπάθειες κάποιων να μας διαιρέσουν από τους κόλπους της, δεν θα επιτύχουν.

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ».