Με τη συμμετοχή 140 μελών και φίλων της, έκοψε τη Βασιλόπιτά της η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ξάνθης στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης Ιωάννης Δρεμσίζης, ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παριστάμενους και τους ευχήθηκε καλή χρονιάς.

Ειδικότερα ευχαρίστησε:

  • «τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αδιάλειπτη και εξόχως τιμητική για το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις μας».
  • τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού για την παρουσία του, και διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των παρισταμένων, του ευχήθηκε, καλή επιτυχία «στο υψηλό εθνικό έργο που πρόσφατα επωμίσθηκε» και τον διαβεβαίωσε ότι «οι Απόστρατοι της Ξάνθης, ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, είναι στο πλευρό του Δ΄ Σώματος Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα, όπως εξάλλου είναι όλη η κοινωνία της Θράκης και της Πατρίδας γενικότερα».
  • τον Αντιπεριφερειάρχη για την παρουσία του, και ταυτόχρονα τον παρακάλεσε για την προσωπική του παρέμβαση «για την επίλυση δύο χρονιζόντων θεμάτων, της αρμοδιότητας Π.Ε. Ξάνθης/ΔΤΥ, αναφορικά με δύο εκκλησάκια στα Πομακοχώρια Σάτρες και Άνω Θέρμες».
  • τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Δήμου Ξάνθης για την παρουσία του στην εκδήλωση.
  • Το Δ.Σ. της ΕΑΑΣ για την υποστήριξη και την οικονομική ενίσχυση της εκδήλωσης.

Συνεχίζοντας, εξέφρασε κάποιες σκέψεις του συνοψίζοντας τις κύριες δραστηριότητες του Παραρτήματος το 2016, ενώ εστίασε στις προτεινόμενες δραστηριότητες για τη χρονιά που ανέτειλε.

Οι κύριες δραστηριότητες για το 2017, με χρονολογική σειρά, είναι:

  • Εκκλησιασμοί (τριάντα τρεις τον αριθμός) σε Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια αρχής γενομένης στους Γ΄ Χαιρετισμούς στις 17 Μαρτίου.
  • 19/2 εκλογές ΕΑΑΣ: «Είναι υποχρέωση όλων μας να δραστηριοποιηθούμε από σήμερα για να ενεργοποιήσουμε ο καθένας μας ξεχωριστά συναδέλφους, φίλους και γνωστούς ανά το πανελλήνιο, από τους 23.000 εγγεγραμμένους στην ΕΑΑΣ, να προσέλθουν να ψηφίσουν. Το σύνθημά μας ας είναι «Όλοι παρόντες στις Κάλπες της ΕΑΑΣ», για να ψηφίσουμε μαζικά έτσι ώστε να δώσουμε μεγάλη δύναμη στο νέο ΔΣ/ΕΑΑΣ για να υποστηρίξει τα συμφέροντα μας, να διεκδικήσει την αποκατάσταση των κατάφορων και μονομερών αδικιών που έγιναν σε βάρος μας, και ταυτόχρονα να δείξουμε σε κάποιους που διαχρονικά μας περιφρονούν, ότι είμαστε πάρα πολλοί για να μας αγνοούν, και να στείλουμε σε όλους που διαχρονικά μας αδίκησαν, το ηχηρό μήνυμα ότι δεν είμαστε δεδομένοι.
  • Εκδρομές 2017:

25-29/5 ΞΑΝΘΗ-ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ-ΒΑΡΝΑ-ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΣ-ΣΩΖΟΠΟΛΙΣ-ΠΥΡΓΟΣ-ΞΑΝΘΗ (τρεις διανυκτερεύσεις): 140-150 € άτομο/δίκλινο.

25-28/8 Επετειακό Μνημόσυνο για πεσόντες 1946-1949 / ΞΑΝΘΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΚΟΡΥΤΣΑ-ΜΟΣΧΟΠΟΛΗ-ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ-ΒΙΤΣΙ-ΞΑΝΘΗ (δύο διανυκτερεύσεις στην  Καστοριά: 60 € άτομο/δίκλινο.

12-15/10 ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ-ΞΑΝΘΗ-ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ- ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ-Υψ. 731-ΤΕΠΕΛΕΝΙ-XIMAΡA-ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (τρεις διανυκτερεύσεις: 125 € άτομο/δίκλινο / ήδη υπάρχουν 28 συμμετοχές).

10-12/11: ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (δύο διανυκτερεύσεις).

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος προσκάλεσε όλους τους παρευρισκομένους αλλά και όλα τα μέλη του Παραρτήματος, για την ενεργό συμμετοχή τους στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, να είναι παρόντες στις εθνικές επετείους και στις άλλες Ημέρες Μνήμης, να συντρέχουν με την παρουσία τους στις δραστηριότητες, «για να εκτελέσουμε στο σύνολό του το πρόγραμμά μας, για να αναδειχθούν έτσι οι ευαισθησίες της κοινωνικής μας ομάδας, στην Ξάνθη που ζούμε και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή».

Ακολούθησε η βράβευση των 14 αριστούχων μαθητών Β΄ και Γ΄ Λυκείου, τέκνων μελών του Παραρτήματος, με το «Βραβείο Προόδου της ΕΑΑΣ».

Εν συνεχεία επιδόθηκε Πλακέτα της ΕΑΑΣ «Τιμής Ένεκεν» στον Γραμματέα του Παραρτήματος, Αντισυνταγματάρχη ε.α. Παπάγο Παπανικολάου, «για τη συνεχή προσφορά του και την εξυπηρέτηση  των συναδέλφων του για τρεις συνεχείς θητείες – από  9 Ιανουαρίου 2009».

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, ευχήθηκε σε όλους Υγεία και Καλή Χρονιά, ενώ συνεχάρη τον νέο Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού για την ανάληψη των καθηκόντων του, εξήρε την ενέργεια ΕΑΑΣ για τις βραβεύσεις των αριστούχων, ενώ απευθυνόμενος στους αριστεύσαντες τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση, γιατί αποτελούν το ελπιδοφόρο μέλλον της Χώρας μας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσικοχορευτικό δείπνο με αρκετό κέφι και χορό, μέχρι τις πρωινές ώρες.

Με ανακοίνωσή της η ΕΑΑΣ Ξάνθης ευχαριστεί «τους προσκεκλημένους μας, τα μέλη μας, που προσήλθαν και γέμισαν την αίθουσα, τη Στρατιωτική Μουσική και το Προσωπικό της Λ.Α.Φ. Ξάνθης για την άψογη υποδοχή- εξυπηρέτησή μας», ιδιαιτέρως, δε, «τον Αντιπρόεδρο Ταξίαρχο ε.α. Ιωάννη Κουτσαϊμάνη και το μέλος Ταξίαρχο Αργύρη Ανδριώτη, για την ακάματη συνδρομή τους, που συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχία της βραδιάς».