ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣΜε γραπτή της δήλωση, και εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Κοινωνικού Ιατρείου Κομοτηνής, η αναισθησιολόγος και Δ/ντρια του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Σοφία Παπαναστασίου, εκφράζει απογοήτευση και απορία γιατί ο συνάδελφός της πνευμονολόγος κ. Κοσμάς Παπαχρήστου, ενώ δεν είχε επιδείξει διάθεση σύμπραξης στο υπάρχον Κοινωνικό Ιατρείο, επιδιώκει τώρα να συστήσει μια ανάλογη δομή…Μάλιστα, του απευθύνει εκ νέου πρόταση να συνδράμει στο υφιστάμενο Κοινωνικό Ιατρείο…

Στη δήλωσή της η κ. Παπαναστασίου, χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Μετά την ενημέρωσή μου μέσω του Τύπου για την πρόθεση του πνευμονολόγου κ. Παπαχρήστου να επανιδρύσει το Κοινωνικό Ιατρείο στην Κομοτηνή, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 2012 στο Πολύκεντρο Κομοτηνής, εκφράζω τους παρακάτω προβληματισμούς:

Ο κ. Παπαχρήστου επανειλημμένα κλήθηκε να βοηθήσει στη λειτουργία αυτής της δομής αλληλεγγύης. Μάλιστα του προτάθηκε να το αναλάβει εξ ολοκλήρου κάθε Τετάρτη απόγευμα, όταν το ιδιωτικό του ιατρείο δεν λειτουργεί.

Δεν επέδειξε  ενδιαφέρον. Αφού τώρα ενδιαφέρεται να επανιδρύσει το ήδη υπάρχον κοινωνικό ιατρείο, του προτείνουμε πάλι να εργαστεί στο ήδη υπάρχον κοινωνικό ιατρείο, το οποίο έχει δημιουργήσει στον ίδιο χώρο και κοινωνικό φαρμακείο με μέριμνα του Προέδρου κ. Τσαπέκου και του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι η δομή του κοινωνικού φαρμακείου είναι αυτή που ικανοποιεί το 90% των αναγκών των ανασφάλιστων που προσέρχονταν στο Κοινωνικό Ιατρείο, αφού με τις τελευταίες υπουργικές διατάξεις, όλοι οι ανασφάλιστοι προσέρχονται χωρίς πρόβλημα και εξετάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Κοινωνικού Ιατρείου, Σοφία Παπαναστασίου, Αναισθησιολόγος Msc, Δ/ντρια ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».