– του Δημήτρη Τζελέπη.

Καλή σεζόν! Ο πρωθυπουργός βάζει τέλος στα σενάρια περί εκλογών και χαρακτηρίζει δύο φορές ανόητους αυτούς που τα συντηρούν και τα αναπαράγουν. Ο πρωθυπουργός έχει και την ΔΕΘ, που στα χρόνια της κρίσης δεν έχει τον τόνο των προηγούμενων χρόνων, ούτε όμως και της παροχολογίας. Στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας θέλει να έχει ως «φλάμπουρα» τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά θα επιτεθεί και στον κ. Μητσοτάκη με τους χαρακτηρισμούς που του απευθύνει ως συνήθως.

Νέο σχήμα μετά το συνέδριο που είναι 13-15 Οκτωβρίου και βλέπουμε.

Όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία θα αρχίσει στις 17 Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνει τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο, ο κ. Τσίπρας έχει στείλει μήνυμα στους υπουργούς που είναι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση, να κλείσουν τα δεκαπέντε προαπαιτούμενα για να κλείσει και η δόση των 2,8 δις ευρώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

ΑΡΘΡΟ ΤΖΕΛΕΠΗΣτο εξωτερικό πεδίο όπου κ. Τσίπρας προσπαθεί να διαδραματίσει έναν ρόλο, θα μεταβεί την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει ως παρατηρητής στη σύνοδο τον σοσιαλιστών.

Πριν την ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα θα έχουμε μία συνάντηση του «νότου» με τους πρωθυπουργούς Ισπανίας, Γαλλίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Μάλτας με στόχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες αυτές, αλλά και να δουν πριν την σύνοδο της Μπρατισλάβας, τι πορεία θα ακολουθήσουν. Όλα με στόχο να δείξουν ότι υπάρχει «ισχύς εν τη ενώσει».

Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι η σύνοδος της Μπρατισλάβας είναι στις 16 Σεπτεμβρίου και είναι η πρώτη χωρίς την Αγγλία και οι 27 θα προσπαθήσουν να δουν την πορεία που θα χαράξουν για την μετά Brexit Ευρώπη, αλλά και ποια γραμμή θα ακολουθήσουν στις διαπραγματεύσεις εξόδου.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας από το Κομμένο Άρτας άνοιξε και ζήτημα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις λέγοντας ότι, είναι πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Αλλά και στο Αθαμάνιο Άρτας, ένα χωριό στην κορυφή των Τζουμέρκων, αφού χόρεψε το καγκελάρι, δηλαδή αυτός που σέρνει τον χορό, μετά άκουσε και τα λόγια «μας έκοψες το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις αλλά εμείς σε αγαπάμε επειδή είσαι καλό παιδί». Είναι καλό να διασκεδάζει η εξουσία, αλλά να μην μένει εκεί.

Την επομένη ήρθε ο πρόεδρος Πάνος, τον πήρε με το ελικόπτερο και του πρότεινε κατά τη διάρκεια της πτήσης να πάνε να φάνε πεταλίδες στο Καρκινάγρι Ικαρίας, αλλά ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θέλει να πάει στα παιδιά του στο Σούνιο. Πολλοί λένε ότι δεν θα χρειαστεί ο κόφτης, τουλάχιστον για φέτος, και συμμερίζονται την άποψη ότι μόλις κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα μπορέσει να αλλάξει το κλίμα. Ο πρωθυπουργός λέει μάλιστα ότι, θα είναι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Ισχυρίζονται πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βγούμε στις αγορές μέσα στο 2017.

Να υπενθυμίσουμε ότι και ο κ. Σαμαράς το επιχείρησε, την πρώτη πέτυχε, αλλά την δεύτερη απέτυχε. Μήπως θυμόσαστε κάτι δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, ότι τον Ιανουάριο του 2011 βγαίνουμε στις αγορές;