Στη Λεπτή Ορεστιάδας πραγματοποίησε την 23η ετήσια γενική συνέλευσή και την κοπή της Βασιλόπιτάς της,  η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. της ΑΜ-Θ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Βουλευτής Έβρου ΝΔ και επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης Βασίλειος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Καραμαλάκης Μιχαήλ, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Μοσχοφίδου Ελεονόρα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας κ. Καραγιάννης Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αλεξ/πολης κ. Χατζηαναγνώστου Κων/νος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής ΑΜ-Θ Ταξίαρχος κ. Μενεξίδης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Κατσιαμάκας Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΞΙΑ κ. Βέλλιος Ανδρέας, ο Ειδικός Γραμματέας Θεσμικών, Ασφαλιστικών και Οικονομικών θεμάτων της Π.Ο.ΑΞΙ.Α κ. Πλατιάς Κων/νος, ο εκπρόσωπος της 16ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος κ. Παναγόπουλος Νικόλαος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας Ταξίαρχος κ. Καϊπάκης Γεώργιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γκρανάς Γεώργιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κουτούζος Παναγιώτης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Συριτούδης Πασχάλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Σεβδυνίδης Μιχαήλ, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ρίζος Κων/νος, ο Εκπρόσωπος της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Σταμπουλής Χρήστος, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Βλάχος Κων/νος, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ κ. Δεμερτζίδης Πέτρος, ο Ταμίας ως Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Βορείου Έβρου κ. Πεντίδης Βλάσιος, οι Εκπρόσωποι της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΑΚΜ) κ. Κουκουφίκης Σταύρος και κ. Πλευρίτης Κων/νος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας κ. Ακίδης Ηλίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης κ. Τσακίρης Δημήτριος, η Ταμίας ως Εκπρόσωπος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας κ. Ζαχοπούλου Μαρία, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και  Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Δράμας κ. Μουστακίδης Ισαάκ, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Καβάλας κ. Αμοιρίδης Στέλιος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης  της  Διεθνούς  Ένωσης  Αστυνομικών (ΙΡΑ) κ. Λύτρας Κων/νος.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Διδ/χου, Ορεστιάδας & Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Αστυνομίας και τις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για τη νέα χρονιά.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜ-Θ και Γ΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Δραγουδάκης Αναστάσιος ενημέρωσε τους παρόντες σχετικά με τα τρέχοντα συνδικαλιστικά θέματα και τα πεπραγμένα των δραστηριοτήτων της  Ένωσης.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ .Γιάννης Κατσιαμάκας και αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία σε κεντρικό επίπεδο, τις επικείμενες κρίσεις, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των αστυνομικών σε οικονομικό και ασφαλιστικό επίπεδο, και βράβευσε συμβολικά στο πρόσωπο του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Δ/ντή ΑΜ-Θ κ. Νικόλαου Μενεξίδη, όλους τους Αξιωματικούς, τα στελέχη και το Αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ για τη συνεχή και αδιάκοπη προσφορά τους στους πολίτες της ακριτικής Περιφέρειας «φυλάσσοντας υπηρεσιακές Θερμοπύλες» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τη φυσική ηγεσία του Σώματος σε ανώτατο επίπεδο εκπροσώπησε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Καραμαλάκης Μιχαήλ που ευχήθηκε προσωπικά σε όλους τους παρευρισκομένους για τη νέα χρονιά, μεταφέροντας συνάμα τις ολόθερμες ευχές του Αρχηγού του Σώματος Αντιστράτηγου κ. Τσουβάλα Κων/νου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ένωσης, έστειλε και αυτοπροσώπως τις ευχές του, συγκινώντας τα μέλη και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το αμείωτο ενδιαφέρον του για τα υπηρεσιακά θέματα της Θράκης και τη συμπαράστασή του στις δράσεις της Ένωσης.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ακόμη βραβεύσεις, μετά από προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., και συγκεκριμένα του Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη Βασίλειου και του Ταμία του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Βορείου Έβρου κ. Πεντίδη Βλάσιου «για την πολύτιμη προσφορά τους στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και τις ευαισθησίες τους στα προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών, στεκούμενοι στο πλευρό των αστυνομικών.

Επιπρόσθετα, επισημοποιήθηκε η  απόφαση του Προέδρου της Ένωσης Αξ/κων ΑΜΘ και επικεφαλής της παράταξης «ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΘ» κ. Δραγουδάκη Αναστάσιου να μετονομαστεί σε «ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΜΘ-ΕΣΚΑ ΑΜΘ» και να προσχωρήσει στην Κεντρική Παράταξη «Ε.Σ.Κ.Α.» με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΟΑΞΙΑ κ. Γιάννη Κατσιαμάκα, ο οποίος χαιρέτησε την κίνηση αυτή, σημειώνοντας την νικηφόρα της δυναμική στις τελευταίες εκλογές της ΠΟΑΞΙΑ, που την εμπιστεύτηκε το 75% των αντιπροσώπων πανελλαδικά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση δείπνου μετά ζωντανής μουσικής.