Τη δική τους Βασιλόπιτα, στον προσεγμένο χώρο της οικογενειακής ταβέρνας “Αλλοτινό”, έκοψαν τα στελέχη και οι επιμορφούμενοι του προγράμματος εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου που υλοποιείται στην Κομοτηνή από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Η υπεύθυνη εκπαιδεύτρια και υπεύθυνη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας για την Ποντιακή Διάλεκτο, κ. Χρύσα Μαυρίδου, υπογράμμισε την αξία της εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου, και αναφέρθηκε διεξοδικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση και την ανάδειξή της. Επισήμανε, δε, την άρρηκτη σύνδεσή της με την ιστορική αυτογνωσία, καθώς και τη μέγιστη συμβολή της στη σφυρηλάτηση της πολιτιστικής συνειδητοποίησης.

Η τυχερή της Βασιλόπιτας, Κατερίνα Γεωργίου, έλαβε ως δώρα δύο βιβλία με ποντιακό ιστορικό περιεχόμενο και έναν ψηφιακό δίσκο (cd) με ποντιακά τραγούδια μέσα από τα οποία θα μπορέσει να εξασκήσει τη γνώση της ποντιακής διαλέκτου με τον πιο εύκολο και όμορφο τρόπο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους επιμορφούμενους οι βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος (διάρκειας 150 ωρών), και ακολούθησε μια υπέροχη βραδιά υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και του νταουλιού.

Τα μαθήματα του προγράμματος συνεχίζονται κάθε Δευτέρα,  18:00 – 20:00, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής.