«Η  πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στα τεράστια προβλήματα λειτουργίας του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπως διατυπώθηκε  από τον  πρώην υπουργό υγείας, είναι 300.000 ευρώ για επικουρικούς  γιατρούς που αμείβονται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, υπόσχεση για παράταση της θητείας των ήδη υπηρετούντων, αναστολή των μετατάξεων – ουσιαστικά μέχρι τις εκλογές για ψηφοθηρικούς λόγους – και προσλήψεις μέσα από τις 4.500 που ανακοινώθηκαν για όλη τη χώρα, για τις οποίες οι διαδικασίες άγνωστο πότε θα λήξουν.

Φυσικά, δεν αποτελούν  άλλοθι για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση ασφυξίας του νοσοκομείου.

Η λύση είναι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό (νοσηλευτικό, ιατρικό, τεχνικό, διοικητικό), με πλήρη δικαιώματα, και η γενναία χρηματοδότηση των νοσοκομείων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται και η οργάνωση ενός συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που να στηρίζεται σε  Κέντρα Υγείας και Ιατρεία στην πόλη και στην ύπαιθρο με όλες τις βασικές ειδικότητες, που να είναι συνδεμένο με σχολεία, πανεπιστήμιο, βιομηχανική ζώνη, που να δίνει έμφαση στην πρόληψη, που στα πλαίσιά του να λειτουργεί και φαρμακείο, και να έχει τον ρόλο του οικογενειακού συμβούλου για θέματα υγείας.

Έτσι θα αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο για να διαδραματίσει τον ρόλο του με πλήρως οργανωμένο και στελεχωμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), και με κλινικές που δεν θα έχουν κενά σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Τα κόμματα που υπόγραψαν τα μνημόνια, που δεσμεύονται να εφαρμόσουν και το τρίτο μνημόνιο, δεν μπορούν δώσουν λύση στο πρόβλημα του νοσοκομείου. Αντίθετα, υλοποιώντας συγκεκριμένο σχέδιο, θα το συρρικνώσουν και θα υποβαθμίσουν παραπέρα τη λειτουργία του και τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας.

Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, (αποκλείεται η επιχειρηματική δραστηριότητα), μπορεί να δώσει σίγουρη και σταθερή λύση.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, βοηθάει τους εργαζόμενους στον αγώνα τους ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου. Βοηθάει επίσης να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει πράξη η πρότασή του».