• ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Η υπόθεση Τραγάκη φανέρωσε ότι στη ΝΔ επικρατεί παραδοσιακά ο νεποτισμός.

Τι είπε ο Τραγάκης αφελής σκεπτόμενος ότι επειδή είναι βουλευτής από το 1974 ο φύση και θέση διάδοχος του θα είναι ο γιος του. Ξέχασε όμως ότι πάνω από τον Τραγάκη υπάρχει το κόμμα, αλλά και ο αρχηγός του κόμματος που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του.

Μόλις ο πρόεδρος το έμαθε, έριξε «πέλεκυ» στον υιό και έκοψε την υποψηφιότητα και σοφά έπραξε, εάν δεν θα έδειχνε ότι ακολουθεί την πολιτική των παλαιοτέρων ετών.

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι κανείς δεν είναι σίγουρος και δεν μπορεί ουδείς να παρουσιάζεται ως υποψήφιος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία έχει το μητρώο στελεχών από εκεί θα ψάξει να βρει τους ικανούς και όπως έχει πει πολλάκις και στους τομεάρχες και στις δημόσιες τοποθετήσεις του, η Νέα Δημοκρατία θα αναζητήσει και πρόσωπα εκτός του φάσματος της πολιτικής.

Κάποιος μπορεί να ρωτήσει γιατί σε μία χώρα που δέχεται τους φαρμακοποιούς που κληρονομούν το φαρμακείο από γονείς σε παιδί, γιατί δεν μπορεί να δεχτεί πολιτικούς που χρησιμοποιούν και με το παραπάνω την ρήση «το σόι πάει βασίλειο». Ναι, αλλά στην πολιτική δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια είδους φαινόμενα, γιατί ο λαός σε εκλέγει και ο λαός σε καταψηφίζει, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Η έδρα του βουλευτή ανήκει στο κόμμα όχι στον ίδιο που την κατέχει. Η γνώμη του Τραγάκη μπορεί να μετρούσε στην ΝΔ, αλλά τώρα η γνώμη του έπεσε πάνω σε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Πλήρωσε το θάρρος της γνώμης του ο κ. Τραγάκης.

Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα με πολλούς τενόρους και ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να τους κεράσει ένα καφέ και ένα βούτημα και να τους ευχαριστήσει για τα σαράντα χρόνια στο κόμμα. Η πολυπόθητη ανανέωση θα περάσει από τις μάλλον πολλές Τραγάκιες σκέψεις.