Δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας βιασμού, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, και της πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, στην Κομοτηνή, σχηματίστηκαν σε βάρος δύο ατόμων, τα οποία δεν συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, αναφέρεται:

«Η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, οδήγησε στα ίχνη ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, οι οποίοι ενέχονται σε ξεχωριστές υποθέσεις απόπειρας βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 29χρονο ημεδαπό και 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ουκρανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες για τα παραπάνω αδικήματα.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 14-2-2016, στην Κομοτηνή, ο 29χρονος επιτέθηκε σε 20χρονη ημεδαπή, και με τη χρήση σωματικής βίας επιχείρησε να τη βιάσει, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του και τράπηκε σε φυγή.  

Ο ίδιος δράστης, τον Οκτώβριο του 2015, εισήλθε στην είσοδο πολυκατοικίας στην Κομοτηνή, μαζί με 19χρονη ημεδαπή, και προέβη ενώπιον της σε ακόλαστη πράξη προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την αιδώ της.  

Κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε επίσης, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες  της 13-1-2016, στην Κομοτηνή, ο 23χρονος δράστης πλησίασε 22χρονη ημεδαπή και προέβη σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος της προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την γενετήσια αξιοπρέπεια της.

Σημειώνεται ότι από τις τρεις υποθέσεις, μόνο η μία είχε καταγγελθεί στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές. Οι υπόλοιπες προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα και οι δράστες τις αποδέχτηκαν στις ομολογίες τους.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των δραστών, υποβάλλονται στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής».