ΕΒΕΡ

Το «έλα να δεις» έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, με αποκορύφωμα τις παραιτήσεις δύο μελών του, των κυρίων Νίκου Ευκαρπίδη και Νίκου Στεργίου.

Καιρό τώρα το κλίμα στους κόλπους του επιμελητηρίου «μυρίζει μπαρούτι» (βλ. αλλεπάλληλες παραιτήσεις οικονομικών εποπτών και μελών του Δ.Σ.), ωστόσο χθες το ποτήρι ξεχείλισε.

Το θέμα με το οποίο εξανέστησαν οι παραιτηθέντες σύμβουλοι, αφορά τη διαχείριση εκ μέρους της διοικητικής επιτροπής, υπόθεσης πρόσληψης ενός ατόμου, που υφίσταται από το 2009 και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη όπου και τελεσιδίκησε από τον περασμένο Φεβρουάριο υπέρ ενδιαφερόμενης η οποία είχε απορριφθεί από το επιμελητήριο, αλλά ήρθε προς συζήτηση μόλις χθες!

Για το θέμα μάλιστα κλήθηκαν να εκθέσουν τις απόψεις τους ο νομικός σύμβουλος του επιμελητηρίου κ. Χρήστος Χατζηπέμου και η νομική εκπρόσωπος της θιγόμενης που δικαιώθηκε, κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η οποία όμως σχεδόν προπηλακίστηκε από μέλη του συμβουλίου τα οποία απαίτησαν να αποχωρήσει!

Οι κύριοι Ευκαρπίδης και Στεργίου ζήτησαν από τον Πρόεδρο κ. Αργύρη Αργυρόπουλο και τη διοικητική επιτροπή εξηγήσεις τόσο για τη μη ενημέρωσή τους όσο και για τις λεπτομέρειες του ζητήματος, για να λάβουν όμως αντί πειστικών απαντήσεων, υποτιμητικές υπεκφυγές – για μια ακόμη φορά …

Κάπου εκεί ήρθε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τους παραιτηθέντες να εγκαλούν Πρόεδρο και διοικητική επιτροπή για συστηματική απαξίωση του ρόλου τους και των προτάσεών τους, για μυστικοπάθεια, και για συνεχιζόμενη ασάφεια και προχειρότητα λειτουργίας, με συνέπεια οι ίδιοι και το υπόλοιπο Σώμα να βρίσκονται συνεχώς προ ειλημμένων αποφάσεων.

Πάντως, εκτός από τους παραιτηθέντες, τη δυσφορία τους δεν έκρυψαν και άλλα μέλη του συμβουλίου, και απ’ ότι φαίνεται έχει ανοίξει ο ασκός του αιόλου…