«Το Διάστημα και η Ελληνική συνδρομή στον κλάδο», είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει η Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 18:00 στο Επιμελητήριο Έβρου.

Διακεκριμένοι ομιλητές του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν στο κοινό τον εξαιρετικά ξεχωριστό κλάδο του Διαστήματος και να παρουσιάσουν την Ελληνική δραστηριότητα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές και ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας. 

Εισηγήσεις

  • «Διαστημική Τεχνολογία, Μοχλός Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας»: Αθανάσιος Πότσης, Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΛΔΟ).
  • «Μικροδορυφόροι: Δυνατότητες και Εφαρμογές»: Βάιος Λάππας, Καθηγητής-Ερευνητής του Τμήματος Μηχανολόγων Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • «Διαστημική Έρευνα στο ΔΠΘ»: Θεόδωρος Ε. Σαρρής, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ξάνθης.
  • «Σχεδιασμός και Kατασκευή Ηλεκτρονικών για το Διάστημα»: Παναγιώτης Καλαϊτζίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, Υπεύθυνος Διαχείρισης Έργων Διαστήματος σε τοπική εταιρία.
Advertisement