Ημερίδα για την προστασία της Ελληνικότητας της Φέτας

Πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα και συμμετείχε ο Κομοτηναίος δημοσιογράφος Θανάσης Αντωνίου.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟ 13

Ημερίδα με θέμα «Οι εμπορικές συμφωνίες CETA και Νότιας Αφρικής για τη Φέτα», στα Γιάννενα διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Φέτας, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ αγροτών», την Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων, και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου.

“Διακεκριμένοι ομιλητές ανάλυσαν τις συνέπειες της Συμφωνίας αυτής, τα απόνερα της οποίας ήδη γίνονται αρνητικώς αισθητά στον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας”, αναφέρει σε “ανταπόκρισή” του στο facebook ο δημοσιογράφος και ειδικός σύμβουλος του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, Θανάσης Αντωνίου, και επισημαίνει: “Η Ήπειρος, τόπος που «γέννησε» κατ’ ουσίαν τη φέτα, τον «λευκό χρυσό» της Ελλάδας, με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, του πανεπιστημίου, εμπόρους, μεταποιητές και κτηνοτρόφους, εξέπεμψε sos καλώντας τους Έλληνες βουλευτές να σταθούν στο ύψος τους και να καταψηφίσουν τη Συμφωνία όταν έρθει για κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο”.

Όπως μάλιστα μας ενημερώνει ο κ. Αντωνίου, στην είσοδο του χώρου της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν δεκάδες συσκευασίες φέτας … “μαϊμού” που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο, “φαινόμενο που αφενός επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για το προϊόν που έχει παγκόσμια ταυτότητα, και αφετέρου το πόσα λίγα έχουν γίνει μέχρι τώρα για την περιφρούρησή του”.

Παράλληλα, ο συνάδελφος, εκφράζει τα συγχαρητήριά του “στην Περιφέρεια Ηπείρου και στους συνεργάτες του δυναμικού Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, καθώς και στον όμιλο Φίλων Φέτας για την άψογη συνδιοργάνωση και τη θερμή φιλοξενία της οποίας τύχαμε”.

Σχολιάζοντας περαιτέρω τη διοργάνωση, ο Θαν. Αντωνίου, υπογραμμίζει πως “η παρουσία στην Ήπειρο μας έκανε περισσότερο αισιόδοξους βλέποντας νέους αγρότες να παίρνουν τις τύχες της αγροτιάς στα χέρια τους”, ενώ συνάμα στηλιτεύει την απουσία ανθρώπων που θα όφειλαν να είναι παρόντες: “Για την ιστορία να πούμε ότι από ολόκληρη την Ήπειρο, σε μια πολυπληθή εκδήλωση με ουσιαστικό διακύβευμα, παρέστησαν μόλις δύο βουλευτές καθώς και η τέως πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου”.

  • Εκτενή αποσπάσματα της ημερίδας, ο Θανάσης Αντωνίου θα προβάλλει στην εκπομπή του “Αγροτική Ματιά” στο Θράκη ΝΕΤ, της προσεχούς Τετάρτης 21/3.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, ο δημοσιογράφος Θανάσης Αντωνίου με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τη δυναμική Πρόεδρο των Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Μυρτώ Λύκα, και μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Ιωαννίνων που αποτέλεσαν και την ψυχή της εκδήλωσης:

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood