“Ημέρα ακρόασης” των πολιτών, καθιερώνει η Ελληνική Αστυνομία, με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Η ακρόαση θα λαμβάνει χώρα κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, από τις 2 το μεσημέρι ως τις 10 το βράδυ, αφού οι πολίτες θα έχουν υποβάλλει τα αιτήματά τους κατά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, εγγράφως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση request.chief@astynomia.gr, ή τηλεφωνικά στον αριθμό 210-6925986 καθημερινά κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00.

Οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου συγκροτούν πενταμελή επιτροπή υπό την άμεση εποπτεία του Αρχηγού του Σώματος. Η επιτροπή θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημα που τους απασχολεί. Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποβληθέντων αιτημάτων ακρόασης καθιστά αδύνατη τη δυνατότητα ανταπόκρισης στο σύνολό τους, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται σχετικά από το Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου είτε να επανακαθορίζεται ο χρόνος συνάντησης, είτε να επιλέγεται εναλλακτικός τρόπος χειρισμού του ζητήματος.

Το μέτρο θα κάνει “πρεμιέρα” τον τρέχοντα μήνα, για τον οποίο κατ’ εξαίρεση τα αιτήματα θα υποβληθούν κατά το χρονικό διάστημα από 21 -25 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια καινοτόμα δράση που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., “να ισχυροποιηθεί η σχέση αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αποδοχή, τη στήριξη και τη συνεργασία των συμπολιτών μας”.