Επεκτείνεται και στις περιφερειακές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας η «Ημέρα Ακρόασης Πολιτών» που καθιερώθηκε πρόσφατα.

Για τον σκοπό αυτό συγκροτούνται τετραμελείς επιτροπές Αξιωματικών σε κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας, οι οποίες θα δέχονται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν θέματα που τους απασχολούν, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, από τις 14:00 έως τις 22.00.

Χρέη Προέδρου των επιτροπών θα ασκεί ο ανώτερος ή αρχαιότερος Αξιωματικός που υπηρετεί στο επιτελείο της κάθε Αστυνομικής Διεύθυνση, μετά τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, ενώ ως μέλη θα μετέχουν οι Τμηματάρχες των οικείων Τμημάτων.

Προσεχώς αναμένεται ενημέρωση για τον τόπο όπου θα γίνονται δεκτοί προς ακρόαση οι πολίτες, καθώς ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής των αιτημάτων τους.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η επέκταση της καινοτόμου αυτής δράσης, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, γίνεται με σκοπό να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος της Αστυνομίας και να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών, μέσω της δια ζώσης επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και διοίκησης του Σώματος.